» Acaena microphylla 'Kupferteppich'

Acaena microphylla 'Kupferteppich'

Product informatie

Nederlandse naam: Stekelnootje
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Rood/bruin
Bladkleur: Brons
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: pot 9x9 cm

Acaena microphylla 'Kupferteppich' of Stekelnootje - Informatie:
Deze vorm van Stekelnootje heeft een iets bronskleurig blad, dat mooi contrasteert met groene bladtinten en bloeit van juni - augustus met onopvallende crèmekleurige bloemen, die uitgroeien tot zeer decoratieve, roodbruine vruchthoofdjes, die lang aan de tuinplant blijven. Stekelnootje is zelfs af en toe te belopen, mede omdat het een zeer laag plantje is. Acaena microphylla 'Kupferteppich' wordt vaak in grote vlakken gebruikt en komt daar dan ook het beste tot zijn recht. De tuinplant is vorstbestendig en wintergroen.

 

Standplaats:

Acaena microphylla 'Kupferteppich' is een ijzersterke bodembedekker, die het zowel in de halfschaduw als in de zon prima naar zijn zin heeft en een humusrijke, goed waterdoorlatende bodem verlangt.

 

Snoei en onderhoud:

Stekelnootje is groenblijvend en hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Als het oppervlak van begroeiing te groot wordt, overtollige stukken afsteken. Bij het planten van Acaena microphylla 'Kupferteppich' is aan te raden om de bodem goed te verrijken met bijvoorbeeld wat siertuinbemesting. De Acaena microphylla 'Kupferteppich' | Stekelnootje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.