Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over cipressen

Bij Cipressen denkt iedereen meteen aan de smalle Italiaanse cipressen die in Toscane het landschap bepalen. Maar wist u dat er nog veel meer soorten cipressen bestaan? In deze categorie komen ze allemaal aan bod. Een andere soort Cipres is bijvoorbeeld de Chamaecyparis conifeer. Een aantal van deze soorten wordt gebruikt als hagen. Deze soorten vindt u in die categorie terug. Hier komen de Chamaecyparis cipressen aan bod die als sierheester aangeplant worden. Het zijn allemaal traaggroeiende soorten. Hierdoor kunnen ze perfect worden aangeplant in kleinere borders of aan de voorkant van een grote border. Er zijn cipressen met opvallend loof (Chamaecyparis obtusa ‘Nana’) of zelfs bodembedekkende cipressen.  Naast de Italiaanse Cipres is er ook de Amerikaanse cipres die opvalt door zijn grijs/blauwe naalden.

Cipressen snoeien en verzorgen

De traaggroeiende cipressen hebben nagenoeg geen snoei nodig. Soms is een kleine snoeibeurt nodig om de vorm en grootte in model te houden. De Amerikaanse cipressen groeien uit zichzelf wat breder uit, maar zijn door een jaarlijkse snoeibeurt, heel goed mooi smal te houden. Ook voor de Italiaanse cipressen is het belangrijk om ze zo nu en dan in model te snoeien. Dit houdt de vertakkingen mooi compact en dicht en voorkomt dat er takken naar buiten gaan vallen.

Cipressen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er is een breed aanbod aan Cipressen te vinden op Tuinplantenwinkel.nl. Zoals gezegd kunt u de soorten die voor hagen gebruikt worden, onder die categorie terugvinden. In deze categorie vindt u onder andere de Italiaanse, Amerikaanse en Japanse cipressen. Het zijn soorten die allemaal als solitair heel goed tot hun recht komen. Elke soort heeft zijn eigen unieke groeiwijze, of naaldkleur.

 

Cipressen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.