Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' - pompon

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Leylandcipres
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel/bruin (onopvallend)
Bladkleur: Groen/geel
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' - pompon of Leylandcipres pompon - Informatie:

Deze cipres is een fijn vertakte coniferensoort met frisse geel/groene scheuten in het voorjaar. De buitenste twijgen bij deze tuinplant blijven een goud/gele gloed houden tijdens de rest van het jaar. Dit geeft de plant een bijzondere en opvallende uitstraling.

In pompon gesnoeid betekent dat de plant bestaat uit meerdere kleine bolvormen die rondom een centrale hoofdstam gerangschikt staan. Door jaarlijks te snoeien blijft de vorm behouden. 

 

Standplaats:

De Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. De tuinplant kan met de juiste verzorging ook uitstekend in een pot worden geplant. Geef de plant dan tijdig water en extra voeding om de groei en kleur van het blad op peil te houden.

 

Snoei en onderhoud:

Door de bonsaivorm jaarlijks 1 of 2 keer te snoeien blijft de tuinplant zijn vorm behouden. U kunt deze cipres het hele jaar door snoeien, behalve wanneer het vriest en bij zomerse hitte. Als de Leylandcipres in een pot is geplant, raden wij aan deze tijdens een extreme vorstperiode beschut weg te zetten.

 

Let op!
De pot is niet meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant boven de grond.De Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' - pompon | Leylandcipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.