Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over agapanthus

Agapanthus (Afrikaanse lelie) is een tuinplant die met zijn exotische uiterlijk veel mensen aanspreekt. Uit een bos met vaak smalle lange bladeren schieten in de zomer bloemstelen omhoog tot wel 80 tot 100 cm. De bloemen staan in een bol gegroepeerd aan de stengel en lijken iets op een sierui. Één plant geeft vaak meerdere bloemstelen al kan het aantal per jaar verschillen. De bloemkleur is in de meeste gevallen blauw maar er zijn ook wit bloeiende variëteiten. De afrikaanse lelie / Agapanthus is een ideale kuipplant, voor wie wat hoogte in de plantenbak wil brengen. Natuurlijk kan deze tuinplant ook in de volle grond van uw tuin aangeplant worden. De Afrikaanse lelie houdt van een droge grond  en een zonnige standplaats en staat graag op een beschutte standplaats i.v.m. kans op bevriezing. Bij strengere winterperiodes is het aan te raden wel wat bescherming aan te brengen.

Agapanthus planten

De Afrikaanse lelie is zowel geschikt voor de tuin als in een pot, deze plant wordt het meeste in potten geplant. Als u de Agapanthus in een pot wilt aanplanten, gebruik dan een niet te ruime pot, omdat dan de bloei bevorderd wordt. Liefst staat deze tuinplant in de volle zon of eventueel halfschaduw. Bij het planten altijd de grond eerst goed los maken, zodat er geen harde lagen meer zijn. In de volle grond mag een plantgat iets groter, maar niet dieper dan de kluit zijn. Doe er wat aanplantgrond in en ook water. Zet de plant dan zonder pot in het gat, vul dat op met omliggende aarde en druk met beide handen alles stevig aan. Uiteraard gaat het bij een pot iets anders; de pot kan eraf gehaald worden en samen met nieuwe potgrond in een andere pot overgeplant worden. Het beste is om te kiezen voor een iets grotere pot dan de pot die bij aankoop rond de kluit van de plant zit. Tuinplantenwinkel.nl heeft ook deze potgrond in het assortiment.

Agapanthus snoeien en verzorgen

Als u in het najaar de afgestorven gele bladeren van de afrikaanse lelie wilt verwijderen, kan dat het beste pas na de winter. Het verdorde blad zorgt voor bescherming tegen de vorst in de winter. U kunt de zaadhoofden afknippen, drogen en ze als decoratiemateriaal gebruiken. Als u de plant in een pot heeft staan kunt u de plant het beste overwinteren op een vorstvrije, maar koele standplaats. Geef eenmaal per maand wat water zodat de kluit niet uitdroogt. Geef deze tuinplant in de pot voor de bloei wat organische mest (koemestkorrels). In de border moet deze tuinplant bij matige vorst (kouder dan -5 graden Celsius) met een dikke laag afgevallen bladeren of stro rond de voet van de plant beschermd worden.

 

Agapanthus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.