Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Slangekop / Schildpadbloem
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Rozerood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' of Slangekop of Schildpadbloem - Informatie:

De Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' is een uitbundige zomerbloeier. Hij bloeit met opvallend karmijn / wijnrode bloemen die in verschillende etages verdeeld over de bloemaar hangen. Het blad van de Slangenkop is smal langwerpig van vorm. De bloemen van deze tuinplant zijn prima geschikt om als snijbloem te gebruiken.

 

Standplaats:

Door zijn opgaande groeiwijze, kan de Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' ook voor in de border een plek krijgen. Het mooiste is het om hem in kleine groepjes terug te laten keren. Bij voorkeur staat de Slangenkop op een plek in de zon tot halfschaduw. Om de winter te kunnen overleven mag de grond niet te vochtig zijn en kan hij het beste op een beschut plekje in de luwte staan waar het niet te koud wordt. 

 

Snoei en onderhoud:

De Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' is matig winterhard. Bij temperaturen kouder dan -10 graden moet hij beschermd worden. Dit kan door een laag blad over de voet van de plant aan te brengen of door er bijvoorbeeld een oude deken overheen te leggen. Snoei de plant na de winter terug tot op ongeveer 10 á 15 cm boven de grond. 

 De Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' | Slangekop / Schildpadbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.