Menu
Geen producten gevonden

»

Verbena bonariensis 'Lollipop'

Product informatie

Nederlandse naam: IJzerhard
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Verbena bonariensis 'Lollipop' of IJzerhard - Informatie:

De door velen geprezen en veelgevraagde borderplant Verbena bonariensis had eigenlijk maar één echt nadeel. Hij wordt vrij hoog en in sommige gevallen te hoog. De Verbena bonariensis 'Lollipop' is hiervoor de ideale oplossing. Waar het originele IJzerhard tot wel 140 cm hoog kan worden, blijft de Verbena bonariensis 'Lollipop' steken bij zo'n 60 cm. In veel gevallen een ideale hoogte voor in de kleinere border, of in het middenstuk van de grote borders. Door zijn open en ijle groeiwijze is het een perfecte tuinplant om her en der kleur aan de tuin te geven. IJzerhard bloeit van juli tot oktober en trekt hommels, bijen en vlinders aan.

 

Standplaats:

Verbena bonariensis 'Lollipop' staat het liefst in de zon in een vruchtbare, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Overleven in de winter kan een probleem zijn voor de Verbena bonariensis 'Lollipop'. Breng in de winter een laag isolerend blad aan over de voet van de tuinplant. Dit geeft bescherming tijdens strenge vorst. Knip de stengels van deze plant voor of tijdens de winter bij voorkeur niet af, of niet korter dan 50 centimeter. Mocht de tuinplant toch bevriezen, dan is er het geluk dat deze vaak door middel van uitzaaien toch terug komt in de tuin; hetzij misschien op een iets andere plek dan verwacht. De jonge scheuten kunnen in het voorjaar verplant worden, dat is geen probleem. Op die manier houdt u zelf toch nog de regie over deze plant!

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!De Verbena bonariensis 'Lollipop' | IJzerhard koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.