Informatie over euonymus fortunei

De Euonymus fortunei is een groep planten die zijn oorsprong vindt in Japan en Korea. De voornaamste voor het aanplanten van de Euonymus fortunei is het blad. Dit blijft het hele jaar door aan de plant en heeft een bont / meerkleurig uiterlijk. De tuinplant heeft een lagere groeiwijze en daarom erg geschikt als bodembedekker, die echter ook als lage haag, als solitair en als vakbeplanting kan worden toegepast, zowel in de zon als in de schaduw. Ook in potten doet de plant het uitstekend. 

Euonymus fortunei planten

Euonymus fortunei heeft de voorkeur voor een goed waterdoorlatende, humusrijke bodem. Deze tuinplant kan zowel op een standplaats in de zon als in de schaduw. Kies wel een plek die wat beschut ligt tegen koude, uitdrogende winden. Tuinplantenwinkel.nl levert de planten in pot zodat u ze het hele jaar door kunt planten. Maak voor het planten de grond goed los; steek ook wat dieper naar eventueel onderliggende, hardere lagen in de bodem. Bij vakbeplanting adviseren we zeven planten per vierkante meter; voor een haag vier tot vijf planten per strekkende meter. Maak vervolgens een plantgat dat wat groter is dan de potplant en strooi hier wat aanplantgrond (dit kunt u eventueel mee bestellen) in voor een betere en snellere aangroei van de kardinaalshoed. Dompel de planten even met pot in een emmer water; de haarwortels kunnen zich dan goed vol zuigen; haal de pot van de tuinplant en zet hem in het gat. Vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met uw handen of voeten. Geef daarna nog een keer water en herhaal dit een paar keer bij erg droge weersomstandigheden.

Euonymus fortunei snoeien en verzorgen

Euonymus fortunei heeft de eerste jaren weinig onderhoud nodig. Haal bij jonge planten het onkruid weg, totdat ze na enkele jaren volledig in elkaar gegroeid zijn. Haagplanten en solitaire planten kunnen bijna het jaar rond met een scherpe schaar gesnoeid worden, met een voorkeur voor het vroege voorjaar. Snoei nooit op hete, wolkeloze dagen om verbranding van de jongere scheuten te voorkomen. Kies bij voorkeur een bewolkte dag uit met vrij koel weer. In het voorjaar kunt u de plant bemesten met een organische meststof. Bij oudere planten is het belangrijk om af en toe een verjongingssnoei toe te passen. Knip daarvoor met een heggenschaar de planten kort af en geef een keer goed voeding zodat de plant snel herstelt. De beste tijd hiervoor is het vroege voorjaar (maart/april).

 

Euonymus fortunei is een groenblijvende bodembedekker of haagplant

 

Inspiratie Euonymus fortunei:

Euonymus fortunei blijft groen tijdens de wintermaanden en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien

 

Euonymus fortunei is een gemakkelijke plant die ook vaak als bodembedekker wordt toegepast. De plant is simpel te snoeien met een heggenschaar voor een strak beeld.

 

Er zijn veel verschillende bladkleuren te kiezen bij euronymus fortunei van geel tot groen en wit

 

De geel-bontbladige variant van Euonymus fortunei komt goed tot zijn recht op schaduwrijke plekken in de tuin. Door de bladkleur zorgt de plant voor licht accent in de donkerte.

 

Euonymus fortunei laat zich gemakkelijk snoeien en kan zodoende ook als platte bodembedekker worden toegepast

 

Het bontgekleurde blad van Euonymus fortunei kleurt de tuin gedurende het hele jaar. In de wintermaanden kan het blad soms een iets rodere gloed krijgen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.