Euonymus fortunei 'Harlequin' - 50 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kardinaalshoed / Kardinaalsmuts
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Geleverde stam hoogte: 45/65 cm
Beschrijving

Euonymus fortunei 'Harlequin' of Kardinaalsmuts

Een plant die in de tuin en op ons plantencentrum altijd opvalt is Euonymus fortunei ‘Harlequin’. Een tuinplant die het niet moet hebben van de bloei maar van het blad. In het voorjaar en gedurende de zomer kleuren de nieuwe scheuten spierwit om vervolgens in de herfst en winter terug te verkleuren naar gemarmerd witgroen. Deze Kardinaalshoed behoudt in de winter zijn bladeren. Kardinaalshoed wordt ook wel Kardinaalsmuts genoemd.

 

Standplaats Euonymus fortunei 'Harlequin'

Euonymus fortunei ‘Harlequin’ groeit zowel in de zon als in de halfschaduw en stelt weinig eisen aan de grondsoort; de bodem mag niet te nat zijn. Een tuinplant op stam kan in de volle grond op elke plaats in de border of in een pot op het terras of balkon gezet worden.

 

Euonymus fortunei 'Harlequin' snoeien en onderhouden

Een lichte snoeibeurt in het voorjaar zorgt voor extra witte scheuten in de zomer. Verwijder dan meteen uitgedroogde en vormverstorende takken.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Euonymus fortunei 'Harlequin' - 50 cm stam | Kardinaalshoed / Kardinaalsmuts koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.