Clematis alpina 'Albina Plena'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm
Beschrijving

Clematis alpina 'Albina Plena' of Bosrank

De bloemen van Clematis alpina 'Albina Plena' zijn vol en wit en lijken wat op kaboutermutsjes. De bloei in het voorjaar is niet het enige, dat deze Clematis tot een plaatje maakt. In de zomer tooit de tuinplant zich met decoratieve, pluizige zaadhoofden. De Bosrank staat het liefst in de zon of halfschaduw, maar groeit ook goed tegen een muur of pergola in de schaduw. De klimplant bedekt gemakkelijk grote, verticale oppervlaktes en kan wel 3 meter hoog worden. De tuinplant heeft dan wel draden of een hekwerk nodig, zodat de windende uitlopers zich daaraan kunnen bevestigen. Enig vlechtwerk van u is daarbij niet overbodig. Clematis alpina 'Albina Plena' is winterhard en bladverliezend.

 

Standplaats Clematis alpina 'Albina Plena' 

Het liefst staat Clematis alpina 'Albina Plena' in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Bij het planten mag de Bosrank tot ongeveer 5 centimeter dieper gezet worden dan de bovenkant van de kluit.

 

Clematis alpina 'Albina Plena' snoeien en onderhouden

Bescherm de wortels van de Bosrank met een oude dakpan of een bodembedekkend tuinplantje tegen hitte of de verwelkingsziekte, die de stengels aan kan tasten; geef water bij droogte. In het voorjaar kan Clematis alpina 'Albina Plena', voor vormbehoud, het beste teruggesnoeid worden tot 20 centimeter boven de grond.De Clematis alpina 'Albina Plena' | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.