» Clematis alpina 'Albina Plena'

Clematis alpina 'Albina Plena'

Product informatie

Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm

Clematis alpina 'Albina Plena' of Bosrank - Informatie:

De bloemen van Clematis alpina 'Albina Plena' zijn vol en wit en lijken wat op kaboutermutsjes. De bloei in het voorjaar is niet het enige wat deze Clematis tot een plaatje maakt. In de zomer tooit de tuinplant zich met decoratieve, pluizige zaadhoofden. Deze Bosrank staat het liefst in de zon of halfschaduw, maar groeit ook goed tegen een muur of pergola in de schaduw. De klimmende Bosrank bedekt gemakkelijk grote, verticale oppervlaktes en kan wel 3 meter hoog worden. De tuinplant heeft wel draden of een hekwerk nodig, zodat de windende uitlopers zich daaraan kunnen bevestigen. Enig vlechtwerk van u is daarbij niet overbodig. Clematis alpina 'Albina Plena' is winterhard en bladverliezend en geeft de voorkeur aan een waterdoorlatende, humusrijke bodem. Bij het planten mag de tuinplant tot ongeveer 5 centimeter dieper gezet worden dan de bovenkant van de kluit. Bescherm de wortels van de Bosrank met een oude dakpan of een bodembedekkend tuinplantje, om de wortels te beschermen tegen hitte of de verwelkingsziekte, die de stengels aan kan tasten; geef water bij droogte. Snoeien is niet meteen noodzakelijk. Snoeien van de Clematis alpina 'Albina Plena' kan het beste na de bloei. 

Clematis alpina 'Albina Plena' is een bladverliezende tuinplant. Deze Bosrank bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 50 tot 70 cm.
De Clematis alpina 'Albina Plena' | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.