» Clematis montana 'Mayleen'

Clematis montana 'Mayleen'

Product informatie

Nederlandse naam: Kleinbloemige bosrank
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen/rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Clematis montana 'Mayleen' of Kleinbloemige bosrank - Informatie:

Deze kleinbloemige Bosrank krijgt in het voorjaar roze bloemen. Alle montanasoorten, dus ook de Clematis montana 'Mayleen', zijn sterke groeiers en krijgen veel bloemen. Ze maken veel meer ranken en ook langere ranken dan de meeste, grootbloemige Bosranken. Clematis montana 'Mayleen' is perfect voor het begroeien van pergola's. Ook langs muren of schuttingen kan deze tuinplant prima staan, maar heeft dan wel hulp nodig om te kunnen klimmen. De Clematis montana 'Mayleen' hecht zich namelijk niet vast, maar heeft ranken die zich om bijvoorbeeld een draad of gaaswerk draaien. Mooie en opvallende eigenschap van de Clematis montana 'Mayleen' is het naar purperrood verkleurende blad. Deze klimplant is niet wintergroen.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat deze Kleinbloemige bosrank op een plekje in de zon. De voet van de Clematis montana 'Mayleen' moet dan wel beschermd worden tegen de hete zon; de wortels kunnen slecht tegen direct zonlicht. Dit kan door onderbeplanting, of bijvoorbeeld een oude dakpan. Zet als extra bescherming deze tuinplant met de wortels 5 cm dieper als u gewend bent.

 

Snoei en onderhoud:

Knip na de bloei uitgebloeide knoppen helemaal weg; dit is ook de tijd voor lichte vormsnoei en het verwijderen van te lange ranken.De Clematis montana 'Mayleen' | Kleinbloemige bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.