» Clematis montana 'Grandiflora'

Clematis montana 'Grandiflora'

Product informatie

Nederlandse naam: Kleinbloemige bosrank
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Clematis montana 'Grandiflora' of Kleinbloemige bosrank - Informatie:

 

Deze kleinbloemige, rijkbloeiende Bosrank krijgt in het voorjaar een weelderige overvloed aan geurende, witte bloemen, die een sprookjesachtige sfeer oproepen. Alle montana soorten, dus ook de Clematis montana 'Grandiflora', zijn sterke groeiers en krijgen veel bloemen. Ze maken veel meer ranken en ook langere ranken dan de meeste grootbloemige Bosranken. Deze tuinplant is perfect voor het begroeien van pergola's; ook langs muren of schuttingen kan hij prima staan. Hij heeft dan wel hulp nodig om te kunnen klimmen. De Clematis montana 'Grandiflora' hecht zich namelijk niet vast, maar heeft ranken die zich om bijvoorbeeld een draad of gaaswerk draaien. Mooie en opvallende eigenschap van de Bosrank is het naar purperrood verkleurende blad. Deze klimplant is niet wintergroen. Bij voorkeur staat deze tuinplant op een plekje in de zon. De voet van de Clematis montana 'Grandiflora' moet dan wel beschermd worden tegen de hete zon. Dit kan door onderbeplanting, of bijvoorbeeld een oude dakpan. De tuinplant is goed wintergard, bladverliezend staat het liefst in een vochtige, normale bodem. Snoeien na de bloei, om de krachtige groei wat binnen de perken te houden.

 
Clematis montana 'Grandiflora' is een bladverliezende tuinplant. Deze Kleinbloemige bosrank bloeit van april t/m juni met witte bloemen en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 60/80 cm.

 De Clematis montana 'Grandiflora' | Kleinbloemige bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.