Informatie over vedergras

Het meest toegepaste soort Vedergras is de Stipa tenuissima 'Ponytails'. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt dit siergras met zijn flinterdunne blad op een paardenstaart. Het wordt ook wel eens Engelenhaar genoemd, waar het in de zon glanzende loof ook wel wat van weg heeft. Daarnaast is er een andere variant van Vedergras dat er compleet anders uitziet. Dit is de Stipa gigantea. Ook deze naam laat al blijken wat het belangrijkste kenmerk van dit siergras is. Het is een grote plant, waarvan de bloemaren een hoogte van wel 2 meter kunnen halen! Een eigenschap die beide soorten dan weer gemeen hebben, is het feit dat ze wintergroen zijn. Dus ook in de winter geeft Vedergras sierwaarde aan de tuin.

Vedergras planten

Zoals hierboven al beschreven, zijn de twee soorten Vedergras die op Tuinplantenwinkel.nl totaal verschillend qua grootte. Let er dus bij het maken van de keuze op, dat de plant in uw tuin wel goed tot zijn recht komt. Stipa gigantea heeft echt wel wat ruimte nodig, zodat hij mooi uit kan groeien. Het loof wordt ongeveer 70 cm hoog. De bloemaren steken daar een heel eind bovenuit. Deze bloemaren blijven tot lang in het najaar mooi. Stipa tenuissima 'Ponytails' daarentegen blijft een stuk lager en zal niet veel hoger dan 50cm worden. Hij kan worden toegepast als groep in de vaste planten border, of als rand langs een paadje. Ook in een bloembak komt deze lage variant van het Vedergras goed tot zijn recht. 

Vedergras snoeien en verzorgen

Verdergras is wintergroen, maar voor het behoud van het mooiste loof, kan de plant na de winter in maart het beste wel teruggeknipt worden. Snoei niet te ver terug, maar laat zo'n 20 cm staan. Als de bloemaren van de Stipa gigantea in de wintermaanden na een flinke storm zijn omgeknakt, dan mogen deze al eerder worden afgeknipt. Houd er rekening mee dat de Stipa 'Ponytails' kan uitzaaien. Dit is niet onoverkomelijk, het kan zelfs mooi zijn als het her en der in de tuin terug komt, maar let op dat het niet de overhand krijgt. De jonge plantjes zijn makkelijk te verwijderen en woekeren niet. 

Vedergras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.