» Stipa tenuissima 'Ponytails'

Stipa tenuissima 'Ponytails'

Product informatie

Nederlandse naam: Vedergras
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Stipa tenuissima 'Ponytails' of Vedergras - Informatie: 

Stipa tenuissima is een heel fijne siergrassoort. Het millimeterdunne loof ziet er bijna uit alsof het haren zijn. De paardenliefhebbers onder ons zullen het meteen zien, maar een pol van Stipa tenuissima 'Ponytails' lijkt inderdaad op een paardenstaart. De gelijkenis is helemaal groot, als de aren van het Vedergras glanzend wit/geel kleuren. De aren gaan golven op de wind en geven bij zonneschijn een mooi lichteffect. Deze tuinplant is geschikt als vakbeplanting in de border, maar ook als solitair in in bloembakken op het balkon of terras.

De officiële benaming voor deze plant is recent gewijzigd naar Nassella tenuissima. De plant heeft echter een veel grotere bekendheid ons Stipa en heeft onder die naam ook een Award of Garden Merit gekregen van de Royal Horticultural Society (RHS) in Engeland.

 

Standplaats:

Stipa tenuissima 'Ponytails' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vrij droge, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Iets wat u bij uw paard beter kunt laten, is de staart eraf knippen; bij Stipa tenuissima 'Ponytails' kan (moet) dit elk jaar na de winter wel gebeuren. Knip de aren van deze tuinplant terug tot op zo'n 20 a 30 cm boven de grond. Het zal daarna snel weer opnieuw uitlopen. Het groepsgewijs aanplanten van Stipa tenuissima 'Ponytails' geeft het mooiste effect. De wind laat het flinterdunne gras een golvende beweging maken. Ook in bloempotten op het terras is Verdergras een aanwinst!De Stipa tenuissima 'Ponytails' | Vedergras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.