Menu
Geen producten gevonden

»

Stipa gigantea

Product informatie

Nederlandse naam: Reuzenverdergras / Straalhaver
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit/brons
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Stipa gigantea of Reuzenvedergras of Straalhaver - Informatie: 

Stipa gigantea doet zowel zijn Latijnse als zijn Nederlandse naam eer aan. Het zijn de grote, hoge bloemaren van deze tuinplant die de show stelen in de zomer. Deze bloemaren zijn goudkleurig en kunnen een hoogte van wel 2 meter bereiken. Het smalle groene loof wordt ongeveer 60 a 70 cm hoog en blijft daarmee een stuk lager dan de bloemen. Hierdoor vallen de bloemen nog meer op. Stipa gigantea is een mooi alternatief voor wie de bloemen van het Pampasgras (Cortaderia selloana) te massief vindt. Reuzenvedergras staat het mooiste op een solitaire plek in de tuin, of bij voorbeeld in een vak met bodembedekkers. Het loof van Straalhaver blijft in de winter groen. Na de winter kunt u de bloemaren wegknippen en eventueel een deel van het blad terugknippen op 40 cm. Helemaal terugknippen tot op de grond is niet nodig. 

 

Voor meer tips over het toepassen & aanplanten van siergrassen klik hier!  De Stipa gigantea | Reuzenverdergras / Straalhaver koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.