» Stipa gigantea

Stipa gigantea

Product informatie

Nederlandse naam: Reuzenverdergras / Straalhaver
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit/brons
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Stipa gigantea of Reuzenvedergras of Straalhaver - Informatie: 

Stipa gigantea doet zowel zijn Latijnse als zijn Nederlandse naam eer aan. Het zijn de grote, hoge bloemaren van deze tuinplant die de show stelen in de zomer. Deze bloemaren zijn goudkleurig en kunnen een hoogte van wel 2 meter bereiken. Het smalle, groene loof wordt ongeveer 60 a 70 cm hoog en blijft daarmee een stuk lager dan de bloemen. Hierdoor vallen de bloemen nog meer op. Stipa gigantea is een mooi alternatief voor wie de bloemen van het Pampasgras (Cortaderia selloana) te massief vindt.

Tegenwoordig is de officiële benaming voor deze plant Celtica gigantea. Wij houden het voorlopig nog even bij Stipa omdat de plant vooralsnog veel bekender is onder deze naam.

 

Standplaats:

Reuzenvedergras staat het mooist op een solitaire plek in de tuin, of bij voorbeeld in een vak met bodembedekkers in de zon of halfschaduw in een lichtvochtige, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Het loof van Straalhaver blijft in de winter groen. Na de winter kunt u de bloemaren van deze tuinplant  wegknippen en eventueel een deel van het blad terugknippen op 40 cm. Helemaal terugknippen tot op de grond is niet nodig. 

 De Stipa gigantea | Reuzenverdergras / Straalhaver koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.