Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over waldsteinia

Samen met Vinca minor en Pachysandra is de Waldsteinia de meest toegepaste bodembedekkende plant. Deze ijzersterke bodembedekker blijft altijd groen en bloeit in het voorjaar kort met kleine gele bloemetjes. Bij de bloemetjes van de Waldsteinia is te zien dat de plant familie is van de aardbei. Vruchten krijgt de plant echter niet. De Nederlandse naam goudaardbei dankt de plant aan deze gelijkenis. Op latere leeftijd wordt de bloei minder uitbundig maar zorgt de plant wel voor een altijd groen tapijt.

De Waldsteinia ternata is enig in zijn soort. Er zijn geen andere cultivars in gebruik. In de wintermaanden verkleurt het blad van deze tuinplant van groen naar brons. Op beschutte plaatsen blijft het blad van de waldsteinia een groene kleur houden. De plant zorgt voor dicht tapijt van blad waar onkruid geen kans meer heeft. Door de beperkte hoogte van 10 centimeter laat de goudaardbei zich prima combineren met een hoge heester, pollen siergras of bijvoorbeeld Crocosmia.

Waldsteinia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Voor een snel en dicht resultaat raden we aan om zeven tot negen waldsteinia planten per vierkante meter te gebruiken. Tuinplantenwinkel.nl levert de Waldsteinia ternata in een pot van 9 bij 9 centimeter. Dit is de wereldwijde kweekstandaard voor tuinplanten. Alle planten zijn van topkwaliteit en goed doorgeworteld. U kunt de plant het jaar door kopen en planten.

Voordat u gaat planten maakt u de aarde goed los. Door aanplantgrond door de aarde te vermengen verrijkt u de bodem zodat de plant goed zullen aanwortelen. Dompel de planten met pot en al in een emmer water, haal vervolgens de pot van de plant en zet deze in de grond. Geef een keer goed water en zorg bij droog weer voor voldoende water. Eenmaal aangeworteld heeft deze plant weinig onderhoud meer nodig. Verdorde bladeren kunt u met een bladhark verwijderen.

 

Waldsteinia krijgt gele bloemen

 

Inspiratie Waldsteinia:

Waldsteinia groeit mooi dicht

 

Waldsteinia groeit goed dicht en blijft heel laag en is een ideale bodembedekker.

Waldsteinia is een sterke bodembedekker

 

Goudaardbei groeit ook in de schaduw goed en ook dichtbij oude bomen, let wel op dat ze niet verdrogen. 

 

Waldsteinia bloeit korte tijd met gele bloemen

 

Deze bodembedekker bloeit korte tijd met gele bloemen. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.