» Waldsteinia ternata

Waldsteinia ternata

Product informatie

Nederlandse naam: Goudaardbei
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Waldsteinia ternata of Goudaardbei - Informatie:

Waldsteinia ternata is een zeer sterke, groenblijvende en zodevormende, bodembedekkende tuinplant. Hij wordt niet hoger dan 5 á 10 cm. Het bladerdek is glanzend groen en blijft dat ook in de wintermaanden. Bij kouder weer krijgen de bladeren een bronsgroene kleur. In het voorjaar vormen zich frisgroene blaadjes. Vroeg in het voorjaar bloeit de Goudaardbei kort met botergele bloemetjes. Vooral jonge planten bloeien rijk. Wanneer de plant eenmaal één dicht tapijt heeft gevormd is de bloei minder.

 

Standplaats:

Omdat Waldsteinia ternata vrij snel groeit en groenblijvend is in herfst en winter, is het een ideale bodembedekker. Elke humusrijke bodem is geschikt. In de schaduw kan deze Waldsteinia ternata een vrij droge grond verdragen, maar in de zon moet er bij droogte flink gesproeid worden.

 

Snoei en onderhoud:

Te lange uitlopers van Goudaardbei kunnen in het vroege voorjaar worden weggeknipt. Oud blad kan dan ook met een grashark uit de tuinplant weggeharkt worden, zodat jonge, frisse scheuten meer licht en ruimte krijgen.De Waldsteinia ternata | Goudaardbei koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.