Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lavendel munstead

Onze aanrader als het op lavendelplanten aankomt. De ‘Munstead’ heeft een krachtige groei en is weinig vatbaar voor taksterfte. Daarmee is het de betrouwbaarste lavendel in ons assortiment. De bloei is blauwpaars en duurt van medio juni tot medio augustus. De bloem heeft een lichtere kleur dan die van de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’. Beide soorten behoren tot dezelfde groep en bloeien met de dezelfde vrij korte aartjes. Die prijken bovenaan stevige stengels waardoor de plant bij regenval fier overeind blijft staan. De tuinplant komt het beste tot zijn recht in groepen, in een rij of haag en in een pot.

Lavendel Munstead snoeien en onderhouden

Voor jarenlang plezier is het belangrijk om de lavendel goed te snoeien. Dit houdt de plant compact en zorgt ervoor dat de plant minder snel ‘verhout’ van onderuit. Door het verhouten van de stengel kan de plant op den duur minder van vorm worden en minder rijk bloeien. Het snoeien gebeurt in twee fases. De belangrijkste snoei vindt plaats in maart. Snoei dan de lavendelstruik zo kort mogelijk terug. Let op dat er na het snoeien nog wat blad aan de takken staat. Als u de plant terugsnoeit tot op het kale houtige deel loopt deze niet of veel minder fraai uit. De tweede snoei vindt plaats net na de bloei. Knip dan de bloemstelen samen met de bovenste paar centimeter van het blad weg. Naast het snoeien kunt u de planten jaarlijks van een kleine kalkgift voorzien. Deze kunt u ook via Tuinplantenwinkel.nl kopen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.