Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over deutzia

Bruidsbloem met de Latijnse naam Deutzia (vermoedelijk vernoemd naar de Duitse botanicus Jean Deutz (1743-1784) is een zeer gemakkelijk groeiende heester. De plant staat het liefst in een iets vochtige, waterdoorlaatbare, voedselrijke bodem, maar in de praktijk lijkt deze plant overal wel uit de voeten te kunnen. In de zon of halfschaduw bloeit de plant het rijkst. Bruidsbloem is rijkbloeiend op overjarig hout trekt bijen en hommels aan. De plant kan in groepen worden toegepast en is geschikt als solitair in de border en sommige soorten zelfs als lage haag. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende variëteiten in het assortiment zoals de grotere (tot 3 m uitgroeiend) Deutzia scabra ‘Plena' en Deutzia x hybrida ‘Monte Rose' (tot 2m); de wat kleinere ‘Strawberry Fields' en de compactere Deutzia gracilis en Deutzia gracilis ‘Nikko' met witte pluimvormige bloemen (60 – 70 cm). Vooral de Deutzia gracilis soorten lenen zich erg goed als vakbeplanting of als haag. Bruidsbloem heeft holle stengels, verliest zijn bladeren en is goed winterhard. Bruidsbloem is goed te combineren met tal van andere vaste planten. De hogere soorten zijn fraai achterin een border en zorgen met hun vaak overhangende twijgen voor een wolk aan bloemen. 

 

Deutzia planten

Maak eerst de grond goed los; graaf ook wat dieper: daar zitten soms nog harde, dikke lagen die het water slecht doorlaten. Een schrale voedselarme grond kunt u het beste verrijken met siertuinbemesting of aanplantgrond. Verdeel vervolgens de aan te planten Bruidsbloemen over de border; voor de groter soorten zijn 1 tot 3 planten per vierkante meter voldoende; voor de kleinere soorten 4-5 per vierkante meter. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot, strooi er wat aanplantgrond in en vermeng deze met de aanwezige aarde. Dompel de kluit met pot even in een emmer met water zodat de kluit goed verzadigd is met vocht. Haal vervolgens de pot van de plant (als de wortels vast gegroeid zijn een paar keer flink in de pot knijpen; draai de pot om en klop een paar keer stevig op de bodem, zodat de tuinplant loslaat. Zet de Bruidsbloem in het plantgat, vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met uw handen. Geef nu nog een keer water. Bij aanhoudend droog weer (zeker in de lente en zomer) blijft u het beste extra water geven. Geef dan om de paar dagen stevig water. Na een paar jaar is de plant voldoende geworteld en is deze beter bestand tegen droge periodes.

 

Deutzia snoeien en verzorgen van uitgebloeide takken

Snoei meteen na de bloei een paar oude en vorm verstorende takken een stukje boven de grond helemaal af, zodat nieuwe, jonge scheuten datzelfde jaar nog kunnen uitbotten en groeien en deze twijgen het volgende jaar al kunnen bloeien. Geef in het vroege voorjaar organische bemesting en tijdens de bloei nog een beetje. Bij langdurige droogte kan deze tuinplant wel wat extra water gebruiken.

 

Deutzia bloeit in het voorjaar met witte of roze bloemen

 

Inspiratie Deutzia:

Deutzia lijkt wat betreft bloei en uiterlijk van de sterk sterk op boerenjasmijn

 

Door de plant regelmatig te snoeien kunt u de hoogte van Deutzia beperken. Snelgroeiende variëteiten zoals 'Scabra' en 'Strawberry Fields' kunnen zonder snoei een hoogte halen tussen 2 en 3 meter.

 

Deutzia is goed winterhard en stelt weinig eisen aan de groeiplaats

 

Deutzia bloeit met witte of roze bloemen die in bundels bijeen staan. De bloei is vaak zeer rijk en duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

 

Deutzia kan het beste worden gesnoeid direct na de bloei zodat de plant ook het volgende jaar weer direct bloemen maakt

 

De bloemen van een deutzia verschijnen aan het oude hout. Snoei deze tuinplant dan ook terug direct na de bloei zodat in datzelfde jaar nog scheuten gevormd kunnen worden die het volgende jaar zullen bloeien.

 

Waarom Deutzia bijvoorbeeld Deutzia gracilis kopen of Bruidsbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

 

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Bruidsbloem bij een betrouwbare partij ze worden altijd in pot geleverd en niet met blote wortel. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

 

Zorgeloos uw Deutzia aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Bruidsbloem en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

 

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Deutzia is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

 

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Deutzia op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Bruidsbloem dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat. 

 

Bij vragen over uw bestelling, Deutzia, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail ([email protected]) voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

 

Is de Deutzia winterhard?

Antwoord: De Deutzia of te wel De Bruidsbloem is een goede winterharde plant. De struiken vormen veel bloemen die weer vlinders aan trekken.

 

Hoe en wanneer Deutzia snoeien?

Antwoord: De snoei kan het beste plaats vinden na de bloeiperiode. Om een een uitbundige bloei te hebben ieder jaar is dit wel een vereiste. Na de snoei komt er weer een jonge scheut waar het jaar daarop de bloemen verschijnen. De Deutzia gracilis krijgt veel witte bloemen en kan gerekend worden tot een kleine sierheester.

 

Hoe snel groeit Deutzia?

Antwoord: De snelheid van de groei ligt aan een aantal factoren. In de tuin staan deze graag in de zon tot half schaduw. Bemesten bevorderd ook de groei van de planten. Als ze in een voedselrijke grond staan zal deze heester goed tot zijn recht komen.

 

Waar Bruidsbloem planten?

Antwoord: De Deutzia gracilis staat graag op een plaats in de zon of halfschaduw. Ook de ander soorten verkiezen een standplaats in de zon tot halfschaduw. De Deutzia gracilis verdraagt ook goed volle zon. Bemesten kan met culterra of met een koemestkorrel. Dit kan zowel in het voorjaar als in de loop van de zomer.

 

Hoe heet een struik met holle takjes?

Antwoord: De bruidsbloem Deutzia is makkelijk te herkennen. Als men de struik snoeit of takjes afbreekt ziet men een holle tak van binnen. Bij hele zwakke takken die afbreken is dit ook goed zichtbaar. Als de struik in goede conditie breken deze takken niet gemakkelijk af.

 

Hoe hoog wordt een Deutzia?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten Deutzia verkrijgbaar. Dus dit kan verschillen in hoogte en groeisnelheid. De Deutzia gracilis 'Nikko' is de aller laagste soort. Deze wordt ongeveer 60 cm hoog. De Deutzia scabra 'Plena' kan wel 150 tot 300 cm hoog worden. Ook de hoogte is afhankelijk van de standplaats en grondsoort. In droge periode moet er voldoende water bij worden gegeven wil men de groei optimaal houden.

 

Hoe lang bloeit Deutzia?

Antwoord: De bruidsbloem deutzia gracilis geeft bloemen in de maand juni juli. Ook de andere soorten bloeien in deze periode. De bloemen trekken veel vlinders aan.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.