Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over magnolia

Het voorjaar is niet compleet zonder een bloeiende magnolia. De magnolia is een tot de verbeelding sprekende struik of (kleine) boom. In de volksmond wordt deze plant ook wel tulpenboom genoemd omdat de bloemen bij een aantal soorten wat weg hebben van de bloemen van het bolgewas. De bekendste en meest toegepaste soort is de Magnolia soulangeana met zijn grote witroze bloemen (deze is ook te zien op de foto).

Naast deze zijn er ook wit, roze, donkerroze en zelfs geel bloeiende soorten. Daarnaast zijn struikvormen en soorten die als boom kunnen uitgroeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment tulpenbomen. Al deze struiken en bomen worden geleverd in pot en zijn het hele jaar door aan te planten.

Zomerbloeiende magnolia

Toch bloeien niet alle Magnolia planten in het voorjaar. De Magnolia grandiflora is een tuinplant die in de zomer bloeit. Deze soort komt van oorsprong uit het Mediterraan gebied en blijft ook in de winter groen. De plant verlangt wel een beschutte standplaats, want hij is iets minder bestand tegen strenge of zeer strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius).

Magnolia snoeien en verzorgen

Vaak krijgen we de vraag of een magnoliastruik genoeid mag worden. Het beste is om een magnolia niet te vaak te snoeien. Bij het (rigoureus) snoeien ontwikkelt de magnolia veel waterloten waardoor de vorm van de struik of boom minder wordt. Waterloten zijn recht opgaande scheuten. Uiteindelijk herstelt de plant zich wel goed. U kunt dan een deel van de waterloten wegknippen zodat de takken wat verder uit elkaar komen te staan.

Uitzondering zijn magnolia soorten die wel goed te snoeien zijn zoals de Magnolia stellata en Magnolia grandiflora.

Magnolia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.