Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over vlinderplanten

Naast bijen planten, hebben we ook een categorie planten waar vlinders massaal op af komen, de zogenaamde vlinderplanten. Ook hier zijn het vooral de bloeiende vaste planten die vlinders aantrekken. Natuurlijk denkt iedereen ook meteen aan de Vlinderstruiken (Buddleja davidii). Ondanks dat dit een heester is, hebben we ze voor de volledigheid toch toegevoegd aan deze categorie vlinderplanten. 

Vlinderplanten in verschillende soorten

Iedere vlindersoort heeft zijn eigen voorkeur voor bloemen waar hij het meeste op af komt. Dit zijn de zogenaamde drachtplanten. Niet te verwarren met waardplanten; dit is de plant waar een bepaalde soort gebruik van maakt voor de voortplanting. Goede drachtplanten zijn bijvoorbeeld Lavendel, Verbena, Eupatorium, Echinacea en Hemelsleutel. Als u alleen deze soorten al in uw tuin zou aanplanten, dan bent u vanaf de start van de bloei van de Lavendel in juni tot in oktober als de Hemelsleutel nog bloeit, verzekerd van vlinders in uw tuin. Zo makkelijk kan het zijn! 

Vlinderplanten en de waardplanten van de rups

De vlinder willen we graag in de tuin, maar rupsen liever niet.. Toch gaat de een niet zonder de ander. Zonder rupsen, zouden er namelijk geen vlinders zijn! Iedereen weet het eigenlijk wel, maar als er weer eens een plant helemaal kaalgevreten is door een stel rupsen, dan willen we ze liever zo snel mogelijk kwijt als rijk! Het geval wil dat de waardplanten (de plant waar de rups van eet voordat hij zich gaat verpoppen tot vlinder) van de mooiste dagvlinders in de meeste tuinen niet voorkomen. Zo is de Brandnetel voor een groot aantal dagvlinders een belangrijke waardplant. Denk daar maar eens aan als je weer eens een veld vol lelijke en pijnlijke brandnetels ziet staan. Zonder de Brandnetel geen Dagpauwoog bijvoorbeeld. Toch kunt u zelf ook een steentje bijdragen. Op bijvoorbeeld koolsoorten en rucola komt het koolwitje af. En op het blad van bijvoorbeeld dille, venkel of wilde peen vindt u met een beetje geluk rupsen van de koninginnepage! Venkel is daarnaast ook gewoon een prachtige plant om in de tuin te hebben staan. Zo zorgt u niet alleen voor fladderende vlinders in de tuin, maar ook voor een volgende generatie. Sommige vlinders leven namelijk maar een paar weken en moeten in die weken op zoek naar een partner, voedsel voor de eitjes en een plant waarop de eitjes afgezet worden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.