Agastache 'Blue Fortune'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dropplant
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Agastache 'Blue Fortune' of Dropplant

Agastache 'Blue Fortune' heeft als Nederlandse naam Drop- of Anijsplant. De tuinplant heeft als opvallende eigenschap dat hij na aanraking naar drop geurt. Daarnaast is de Dropplant  ook nog eens een prachtige borderplant, die zich graag laat combineren met diverse andere vaste planten, maar ook als kuipplant prima op het terras of balkon kan staan. De variant 'Blue Fortune' bloeit lang, heeft violetblauwe bloemaren en blijft wat lager dan de 'Black Adder'. De bloemen trekken vlinders aan. De aromatische bladeren worden wel  gebruikt in salades en in thee; ze zorgen voor een heerlijke geur.

 

Standplaats Agastache 'Blue Fortune'

Agastache 'Blue Fortune' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Agastache 'Blue Fortune' snoeien en onderhouden

Strooi in mei en juli wat koemestkorrels rond de voet van de plant; dit bevordert de bloei. Haal na de winter alle afgestorven delen van de Dropplant weg. Daarna zal in april de nieuwe groeiperiode starten. Tijdens een hitteperiode in een droge zomer wel extra water geven.De Agastache 'Blue Fortune' | Dropplant koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.