Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over leibeuk rood

Naast de groene is er ook een roodbladige variant van de Leibeuk. Het blad van deze Leibeuk Rood is purper van kleur. In de zomer geeft dit een compleet andere uitstraling. Bij de nieuwe scheuten is het blad rood. In de herfst verkleurt het blad naar tinten geel en bruin. Het verschil met de Leibeuk Groen is dan niet meer zichtbaar. Een bijkomend voordeel is dat de rode beuk zijn verdorde blad ook (grotendeels) vast houdt in de winter. De boom heeft dan ook in de winter nog een dicht en gesloten karakter. 

Leibeuk Rood planten

Let er op dat u de jute welke om de stam zit niet verwijdert na het planten. De jute zorgt voor bescherming van de stam tegen direct zonlicht. De Leibeuk Rood is namelijk gevoelig voor brandschade aan de stam, net wat meer dan de groen variant. Plant de boom in een voedselrijke bodem en bemest de boom rond mei/ juni eventueel met een universele meststof. 

Leibeuk Rood snoeien en verzorgen

Het jute wat rond de stam zit vergaat rustig aan, de boom went zo stilletjes aan het directe zonlicht op de stam. Als er nog maar her en der een stukje jute aan de stam hangt dan mag u dit verwijderen, de boom heeft aan het zonlicht kunnen wennen. Het is aan te raden om er opnieuw jute rond te binden dit biedt dan weer extra bescherming van de stam. Het snoeien van de Leibeuk Rood kan vrijwel jaarrond, einde zomer is een goede tijd bijvoorbeeld.  

Leibeuk Rood kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Zowel de leirekken als de leibomen worden door ons zelf vervaardigt. Met het complete productieproces in eigen hand koopt u bij Tuinplantenwinkel.nl een echt kwaliteitsproduct. We bieden de bomen los aan of in pakketvorm, zo heeft u alles om ze te kunnen planten en te koppelen voor een stevig en strak geheel. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.