Informatie over salvia

Salvia wordt wel Salie genoemd en wordt ook in de keuken gebruikt, De Salie kruidenplanten vind u hier.
Tuinplantenwinkel heeft voor de siertuin verschillende soorten, die niet eetbaar zijn. Tijdens de bloeiperiode kunt u genieten van lilaroze bloemaren (Salvia nemorosa ‘Roze Queen’) of van paarse bloemaren (‘Mainacht’) en van de blauwpaarse (‘Caradonna’), van blauwe bloemaren (‘Ostfriesland’) en tenslotte van witte bloemaren (‘Schneehugel’). Deze tuinplant zorgt, met een aantal bij elkaar, voor een mooie afwisseling. Daarbij trekt Salie bijen en vlinders aan.

Salvia planten

Zet de Salvia in een voedzame, goed doorlatende grond, die niet te vochtig mag zijn in de winter. Een zonnige standplaats in uw tuin geeft de mooiste bloei. U kunt de Salvia makkelijk met allerlei andere vaste planten en siergrassen combineren. 

Salvia verzorgen

Als u voor een tweede bloei aan het eind van de zomer gaat, knip dan uitgebloeide bloemen meteen weg. In het voorjaar knipt u deze tuinplant helemaal weg en strooit u wat mestkorrels tussen de planten, om de groei en bloei te bevorderen. In de winter kunt u de Salvia wat beschermen tegen strenge vorst door er een laag afgevallen bladeren over heen te harken.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.