Informatie over salvia

Salvia wordt wel Salie genoemd en wordt ook in de keuken gebruikt als kruidenplant, De Salie plant vind u hier.
Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u ook verschillende soorten die niet eetbaar zijn. Tijdens de bloeiperiode kunt u genieten van lilaroze bloemaren (Salvia nemorosa ‘Roze Queen) of een paarse plant (Mainacht) en van de blauwpaarse (Caradonna), van blauwe bloemaren (Ostfriesland) en tenslotte van witte bloemaren (Schneehugel). Salvias zorgen voor een mooie afwisseling wanneer ze in een groepje bij elkaar staan. Daarbij trekken de bloemen van de Salvia bijen en vlinders aan.

Wanneer Salvias planten?

Zet Salvias in een voedzame, goed doorlatende grond, die niet te vochtig is in de winter. Een zonnige standplaats in uw tuin geeft de mooiste bloei. U kunt de Salvia makkelijk met allerlei andere vaste planten en siergrassen combineren. 

Salvia snoeien

Als u voor een tweede bloei aan het eind van de zomer gaat, knip dan uitgebloeide bloemen meteen weg. In het voorjaar knipt u deze tuinplant helemaal weg en strooit u wat mestkorrels tussen de planten, om de groei en bloei te bevorderen. In de winter kunt u de Salvia wat beschermen tegen strenge vorst door er een laag afgevallen bladeren over heen te harken.

Wilt u een Salvia kopen?

De Salvia nemorosa is een aanrader wanneer een paarse plant zoekt voor in uw tuin of op uw terras. Dit is een van de meest bekende salvias die ook in het wit of roze terug te vinden is in onze webshop en dus veel kleur geeft. We komen ook onze Salvias zelf bij u thuis bezorgen en geven aangroeigarantie. 

 

Salvia in verschillende kleuren

 

Inspiratie Salvia:

Salvia combineren

 

Salvia en dan meer specifiek Salvia nemorosa bloeit zeer lang. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen kan de plant een nabloei geven.

 

Donkerpaarse salvia

 

De paars bloeiende Salvia nemerosa 'Caradonna' heeft donkere stengels waardoor de bloemkleur nog dieper paars lijkt.

 

Salvia in de tuin combineren

 

Salvia is goed te combineren met andere vaste planten zoals siergrassen, Centranthus, Nepeta en Sedum.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.