Informatie over salvia

Salvia wordt wel Salie genoemd en wordt ook in de keuken gebruikt als kruidenplant, de Salie plant vind u hier. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u ook verschillende soorten die niet eetbaar zijn. Tijdens de bloeiperiode kunt u genieten van lilaroze bloemaren (Salvia nemorosa ‘Roze Queen') of een paarse plant (Mainacht') en van de blauwpaarse (Caradonna'), van blauwe bloemaren (Ostfriesland') en tenslotte van witte bloemaren (Schneehugel'). Salvia's zorgen voor een mooie afwisseling wanneer ze in een groepje bij elkaar staan. Daarbij trekken de bloemen van de bloeiende borderplant bijen, vlinders en hommels aan.

 

De Salvia nemorosa is een vaste plant en deze salie is er in vele soorten. Een veel bekent salie soort is de Salvia nemorosa Ostfriesland. Deze Salvia nemorosa Ostfriesland is een vaste plant en bloeit met mooie blauwe bloemen. De Salvia nemorosa 'Rose Queen' is een Salvia soort met roze bloemen. De Salvia nemorosa 'Schneehügel' is een van de salvia soorten die met witte bloemen bloeit. Deze rijk bloeiende vaste planten zijn geen groenblijvende planten maar zijn wel winterharde soorten. De eenjarige salie wordt veel aangeplant in parken bijvoorbeeld te zien bij de Efteling. Het ziet er uit als echte salie maar het is een eenjarige plant. Het soort dat veel aangeplant wordt is de Salvia farinacea. De Salvia farinacea is een salie, Salvia die niet winterhard is. En toe behoort de categorie eenjarige planten. Het voordeel van deze Salie is dat ze een zeer lange bloei hebben. De eenjarige Salvia's zijn er ook in het rood maar de eenjarige Salvia's zoals de Salvia farinacea is zuiver blauw. Hij kan in de volle zon in een in een border in de volle grond.

 

Is de plant Salie winterhard?

Tussen de verschillende soorten Salie zitten veel winterharde soorten. De echte salie is dan wel niet volledig winterhard. Maar soorten als Salvia microphylla en Salvia uliginosa zijn dan wel exotische soorten maar deze Salie vertakken mooi en groeien wat heesterachtig uit. De vertakte stengels geven een klein blad maar heel veel bloemen. Het voordeel is dat hier bijen op af komen. Ze kunnen in de volle zon en is een erg geschikte Salvia die ook als kuipplant aangeplant worden. Al deze Salie, Salvia soorten bloeien in maart / april. De bloemkleuren komen niet altijd overheen, want variëren van blauwe bloemen maar ook witte bloemen komen veel voor. Vaak wordt een Salvia uliginosa gezien als exotische heesters. Omdat deze sterk vertakt en een niet standaard uiterlijk heeft als een een standaard Salie, Salvia. U kunt de Salvia nemorosa na de eerste bloei terug snoeien. Ook al staat deze in de zon en dan zal de Salvia nemorosa weer opnieuw uitschieten en zal u voor de tweede keer zien dat er bloemen verschijnen. Let op bij de Salie als kruid is dit niet het geval, maar ook minder belangrijk omdat deze Salie aangeplant is voor het blad. Dan zijn de bloemen minder gewenst.

 

Wanneer Salvia's planten?

Zet Salvia's in een voedzame, goed doorlatende grond, die niet te vochtig is in de winter. Een zonnige standplaats in uw tuin geeft de mooiste bloei. U kunt de Salvia makkelijk met allerlei andere vaste planten en siergrassen combineren. Als u de Salvia nemorosa of een andere Salie soorten aan gaat planten houdt er dan rekening mee dat u de grond verrijkt met bijvoorbeeld aanplantgrond. De Salvia nemorosa kan zeer goed staan op droge grond en houdt niet van natte voeten. U kunt de planten goed als groep aanplanten in een border. De Salvia nemorosa 'Caradonna' maakt lange aren heeft een gelijkend blad aan de Salvia nemorosa 'Ostfriesland'. Alleen de bloemen zijn wat langer van aar. Maar deze Salie, Salvia geeft prachtige bloemen en bloeit ook erg lang. Na het Salie snoeien komt nogmaals de bloei terug, met donker violette bloemen.

 

Salvia snoeien

Als u voor een tweede bloei aan het eind van de zomer gaat, knip dan uitgebloeide bloemen meteen weg. In het voorjaar knipt u deze tuinplant helemaal weg en strooit u wat mestkorrels tussen de planten, om de groei en bloei te bevorderen. In de winter kunt u de Salvia wat beschermen tegen strenge vorst door er een laag afgevallen bladeren over heen te harken.

 

Wilt u een Salvia of salie planten kopen?

De Salvia nemorosa is een aanrader wanneer een paarse plant zoekt voor in uw tuin of op uw terras. Dit is een van de meest bekende salvias die ook in het wit of roze terug te vinden is in onze webshop en dus veel kleur geeft. We komen ook onze Salvias zelf bij u thuis bezorgen en geven aangroeigarantie. 

 

Salvia officinalis kopen

De Salvia officinalis is een duidelijk ander soort dan de Salvia nemorosa, deze salie planten zijn aromatische kruiden. De bloemen verschijnen en nauwelijks in en de bladeren worden veel gebruikt in de mediterrane keuken. De bladeren van dit kruid hebben namelijk een kruidige smaak, vooral het jong scheutje is goed toe te passen in de keuken. Plant deze op een zonnige plek en een beschutte plek, deze Salvia komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Let op deze Salie is minder winterhard en bescherm hem tegen de eerste nachtvorst. Terwijl de meeste soorten salie hier geen last van hebben heeft de Salvia officinalis in het vroege voorjaar wel last van. Dit komt omdat de Salvia officinalis wel een vaste plant is, maar niet helemaal winterhard.

 

Salvia verticillata kopen

 De Salvia verticillata is een bijzondere salie plant waarbij de normale salvia planten een breder blad hebben, heeft de salvia verticillata een fijn blad. Ook de bloemen zijn klein van omvang. Deze Salvia sterft net als de andere salvia planten af in de winter, maar schiet in het voorjaar weer uit. U kunt deze Salvia het beste pas na de winter terug knippen.

 

Salvia nemorosa als vaste plant kopen

Er zijn bij tuinplantenwinkel.nl vele Salie soorten verkrijgbaar voor een zeer scherpe prijs. U kunt deze online bestellen en thuis laten bezorgen door onze eigen bezorgdienst. Hierdoor bent u verzekerd van een perfecte bezorgervaring. Wij verpakken de Salie netjes in onze eigen kartonnen dozen en ze worden met aangroeigarantie met lage bezorgkosten. Deze bezorgkosten vindt u bij het product online. Zou uw Salvia eerst willen zien of zelf uit willen zoeken, dat een geen probleem. Wij beschikken over een écht plantencentrum waar u van harte welkom bent. Misschien ziet u nog meer planten of bomen, en raakt u geïnspireerd door de groene omgeving. U kunt de bestelling zelf online bestellen en gratis afhalen, indien u advies nodig heeft over u Salvia of andere tuinplanten en bomen kunt u ook bij ons te recht.

 

Veelgestelde vragen over Salvia:

Is de plant Salvia winterhard?

Antwoord: De Salvia soorten welke we aanbieden op Tuinplantenwinkel.nl zijn winterharde Salvia soorten, let op: Kiest u voor de Salvia officinalis, de kruidenplant Salvia deze dient u op een beschutte niet te natte standplaats te zetten en bij strenge vorst te beschermen.

 

Kan Salvia in de volle zon?

Antwoord: Salvia staat graag op een zonnige plek, maar kan ook op een plek in de halfschaduw.

 

Is een Salvia een vaste plant?

Antwoord: De Salvia is een vaste plant, dit wil zeggen, de plant sterft af in de winter, maar schiet in het voorjaar weer fris uit met nieuw loof.

 

Is Salvia en salie hetzelfde?

Antwoord: Dat klopt, de Nederlandse naam van Salvia is Salie.

 

Salvia in verschillende kleuren

 

Inspiratie Salvia:

Salvia combineren

 

Salvia en dan meer specifiek Salvia nemorosa bloeit zeer lang. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen kan de plant een nabloei geven.

 

Donkerpaarse salvia

 

De paars bloeiende Salvia nemerosa 'Caradonna' heeft donkere stengels waardoor de bloemkleur nog dieper paars lijkt.

 

Salvia in de tuin combineren

 

Salvia is goed te combineren met andere vaste planten zoals siergrassen, Centranthus, Nepeta en Sedum.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.