» Salvia nemorosa 'Caradonna'

Salvia nemorosa 'Caradonna'

Product informatie

Nederlandse naam: Salie
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Salvia nemorosa 'Caradonna' of Salie - Informatie:

Salvia nemorosa 'Caradonna' is een mooie, sterke borderplant met stevige, lange, blauwpaarse bloemaren, die goed overeind blijven staan. Salie bloeit tweemaal, eerst uitbundig in het voorjaar en nog een tweede keer in het najaar. Knip daarvoor wel na de eerste bloei de uitgebloeide bloemen af. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en geschikt als snijbloem. Een makkelijke tuinplant en zeker geschikt om er een grote groep van aan te planten in de border. Combineer Salie met bijvoorbeeld Achillea ( duizendblad); Astrantia ( Zeeuws knoopje); Echinacea ( rode Zonnehoed); Campanula ( klokjesbloem); Geranium (ooievaarsbek); Lavandula ( lavendel); Alchemilla mollis en met Hortensia of Buxus.

 

Standplaats:

Salvia nemorosa 'Caradonna' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

In het late najaar sterft Salie af. Verwijder de dorre stengels en zaadhoofden van Salvia nemorosa 'Caradonna' niet. Ze zijn in de winter een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten; ook zorgen ze voor de bescherming van de tuinplant in de winter. De Salvia nemorosa 'Caradonna' | Salie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.