Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende bodembedekkers

Wanneer een bodembedekker gekozen wordt, is meestal de eerste vraag of deze ook groenblijvend is. Logisch ook, want een continu bedekte bodem geeft onkruid nagenoeg geen kans om zich te ontwikkelen. Er komt jaarrond nagenoeg geen licht op de grond, waardoor (zaden van) onkruid geen trigger krijgen om te starten met groeien. Heel fijn! Voor nagenoeg elke omstandigheid is wel een geschikte groenblijvende bodembedekker te vinden, maar er is een plek die altijd lastig blijft en dat is onder een al wat oudere boom met een flink bladerdek. Dat is echt een lastige plek voor welke plant dan ook om zich te ontwikkelen. Er komt weinig licht en het vocht en de voeding wordt grotendeels door het grote wortelpakket van de boom opgezogen. De meeste kans van slagen heeft Klimop of de Grootbladige maagdenpalm. 

Groenblijvende bodembedekkers planten

Zorg voordat u gaat beginnen met aanplanten dat de grond goed los gemaakt is (tot een diepte van zo'n 50 cm, zodat eventueel overtollig regenwater goed de bodem in kan trekken). Zorg er daarnaast voor dat er voeding in de grond zit, zodat de wintergroene bodembedekkers zich snel en goed kunnen ontwikkelen, waardoor het complete vak binnen korte tijd is dichtgegroeid. Zo krijgt onkruid ook in het begin weinig kans. Siertuinbemesting of compost door de bovenste laag (10 cm) van de grond mengen is een perfecte manier om de grond van voeding te voorzien.

Als de planten onder een boom aangeplant moeten worden, is het belangrijk dat in het plantgat géén boomwortels aanwezig zijn. Gebruik vervolgens veel aanplantgrond om de wortels van de plant een goede start te laten maken en geef vaak en voldoende water. Zo hebben de groenblijvende bodembedekkers de grootste kans om te kunnen concurreren met de wortels van de boom. 

Groenblijvende bodembedekkers kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl is een ruim assortiment groenblijvende bodembedekkers beschikbaar. Voor plekken in de schaduw zijn er bijvoorbeeld Maagdenpalm en Liriope. Voor een plek in de zon, kan er gekozen worden voor de Geranium macrorrhizum, of Cotoneaster dammeri. Als er een kleinere plek aangeplant moet worden met een groenblijvende bodembedekker, dan is het Stekelnootje of de Cotoneaster procumbens 'Queen of Carpets' een goede keuze. 

Groenblijvende bodembedekkers

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.