Menu
Geen producten gevonden

»

Liriope muscari 'Ingwersen'

Product informatie

Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Liriope muscari 'Ingwersen' of Leliegras - Informatie:

 

Let op: Dit product is niet te bestellen in onze webwinkel. We verwijzen u graag door naar de Liriope muscari 'Moneymaker'

 

Liriope muscari 'Ingwersen' lijkt sterk op de andere soorten Liriope, maar onderscheidt zich door een iets smaller blad, dat meer naar buiten valt. Ten opzichte van andere variëteiten is vooral het verschil met betrekking tot het blad het meest zichtbaar. De bloemen zijn lilapaars. In augustus verschijnen vaak de eerste paarse bloemen. De tuinplant bloeit soms door tot in oktober. Het blad blijft ook in de winter groen.  

 

Standplaats:

Liriope muscari 'Ingwersen' voelt zich het beste thuis op een goed doorlatende, maar vochtige bodem in de schaduw of halfschaduw. In de volle zon bestaat de kans op bladschade door verbranding. 

 

Snoei en onderhoud:

Bij strenge vorst kan het blad soms invriezen. U kunt de bladeren in dat geval eind maart/begin april terugsnoeien tot kort bij de grond. In de loop van april/mei zal zich het nieuwe blad ontwikkelen. Leliegras is een over het algemeen rijk bloeiende soort, maar bij oudere planten kan de bloei verminderen. Het advies is dan om de tuinplant in februari/maart uit de grond te halen, te scheuren en vervolgens terug te planten.

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier! 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Liriope muscari 'Ingwersen' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.