Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei steeneik

De steeneik leiboom of Quercus ilex leiboom is een eikenboom die ook groen is in de winter. De dikke leerachtige bladeren blijven het gehele jaar aan de boom zitten. Alleen de oudste bladeren worden ieder jaar afgestoten. De onderzijde van het blad is grijs en heeft daarmee wat weg van een olijfboom. De boom komt veel voor in het Mediterraanse gebied. In ons klimaat voelt deze wintergroene eik zich echter ook vaak goed thuis. De boom kan prima groeien in het kustgebied omdat het blad is bestand tegen de zilte lucht.

Een Steeneik leiboom aanplanten

De boom verlangt een beschutte standplaats uit de oostenwind. Bij strenge of zeer strenge vorst in combinatie met een stevige oostenwind, kan het blad schade oplopen. Mocht dit gebeuren dan kan de boom zich wel prima herstellen. 

Hoe snoei ik een Steeneik leiboom?

Het onderhoud is makkelijk en beperkt zich tot het scheren van de leiboom. U knipt hierbij met een heggenschaar of snoeitang langs het scherm af. Het resultaat is een dicht en sterk vertakt scherm. Het snoeien van de Steeneik leiboom gebeurd doorgaans meestal rond eind juni of begin juli en kan een tweede keer worden herhaald in september of het vroege voorjaar.

Quercus ilex leiboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De takken van de deze groenblijvende boom tegen inkijk zijn uitgewaaierd over het houten frame waardoor u snel een dichte leiboom heeft. Dit is een andere methode van leiden dan bij onze leibomen met een bamboerek. De lei steeneik wordt in onze streken steeds vaker toegepast. Deze boom is goed bestand tegen vorst en heeft alleen bij extreme kou wat extra bescherming nodig. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.