» Heesters » Groenblijvende struiken

Groenblijvende struiken

Groenblijvende struiken

Informatie over groenblijvende struiken

Naast bomen en hagen spelen ook groenblijvende struiken een grote rol in de tuin. Ze vormen de ruggengraat van een tuin. Wanneer in de winter veel vaste planten afsterven zorgen deze heesters voor een gevulde achtergrond. Met hun groene kleur steken ze in de winter mooi af. Sommige dragen daarnaast ook nog eens bessen of hebben decoratief blad. Wintergroene heesters bedekken jaarrond minder fraaie objecten. Verder zorgen ze voor privacy en vormen ze als schuilplaats voor vele vogels.

Groenblijvende struiken planten 

Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben we een groot scala aan groenblijvende struiken. Struiken worden ook wel heesters genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen, laag aan of in de grond. Sommige heesters kunnen erg groot worden. Soms tot 4 a 5 meter. Maar er zijn ook veel soorten die laag blijven of goed gesnoeid kunnen worden. Zo zijn ze ook geschikt om in kleine tuinen aan te planten. Veel groenblijvende struiken laten zich gemakkelijk in allerlei vormen snoeien. In kegels, bollen maar ook als haag. Een mooi voorbeeld is de Prunus lusitanica, ook wel de Portugese laurier genoemd. Wat lager, maar ook uiterst goed snoeibaar zijn de Ilex crenata 'Golden Gem' of Euonymus japonicus 'Marieke'.
 

Zijn er ook bloeiende groenblijvende struiken?

Groenblijvende struiken zijn over het algemeen geen uitbundige bloeiers. Er zijn gelukkig enkele uitzonderingen. Laat je gedachten dan eens gaan over onze Camellia japonica soorten met hun indrukwekkende grote gevulde bloemen in het vroege voorjaar. Of juist de herfstbloeiende soorten van Camellia sasanqua. Met mooie geurende bloemen in roze en wit. Maar ook Rhododendrons en Azalea's stelen de show in het voorjaar met hun immense bloemenpracht.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.