Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over japanse azalea

Deze plant groeit van nature op de vele eilanden die Japan rijk is. Het zijn compact groeiende struikjes uit de rododendron-familie met een bescheiden grootte. Dat maakt ze geschikt voor bijna alle tuinen. De Japanse azalea is daarnaast wintergroen. Bij een strenge winter laat de plant wat meer blad vallen maar kaal wordt ze nooit. In het voorjaar verschijnen de kleurrijke bloemen. De bloei van deze tuinplant is weliswaar kort maar zeer uitbundig, en daarom zeker de moeite waard. Er zijn soorten variëteiten met roze, witte, paarse, rode en tweekleurige bloemen. Bekende soorten zijn de Azalea japonica ‘Schneewitchen’, ‘Moederkensdag’, ‘Kermesina’ en ‘Geisa Purple’.

De tuinazalea komt goed tot zijn recht in groepen of als solitair. U kunt ook meerdere kleuren met elkaar combineren zodat een bont kleurenspel ontstaat. Er zijn ook enkele bontbladige soorten zoals de Azalea japonica ‘Hotshot Variegata’ die het hele jaar door voor kleur zorgen in de tuin.

Japanse azalea verzorgen en snoeien

Deze rhododendron houdt van een humeuze en zurige bodem. Het is daarom belangrijk om bij het planten tuinturf te gebruiken. Turf bestaat volledig uit plantaardig materiaal en heeft een goede zuurgraad. Vermeng de tuinturf door de aarde in het plantgat voordat u de azalea gaat planten. De tuinplant heeft verder geen meststof nodig. Na het planten kunt u de plant jaarlijks of om het jaar voorzien van extra turfstrooisel. Door dit aan te brengen rondom de voet van de plant houdt u het zure milieu in stand.

Wat veel mensen niet weten is dat deze tuinplant zich prima laat snoeien. Door te snoeien is de struik nog compacter te houden. De snoei vindt plaats direct na de bloei. Knip met een snoeischaar alle twijgen licht terug omdat de plant alleen op de jonge scheuten goed zal uitlopen. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.