Rhododendron Azalea 'Silver Sword'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Rozerood
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40/70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Beschrijving

Rhododendron Azalea 'Silver Sword' of Japanse azalea

De Japanse Azalea is directe familie van de Rhododendrons. Ze groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm. De Japanse Azalea's worden gemiddeld zo'n 50 cm hoog en kunnen meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendrons. Azalea Rhododendron 'Silver Sword' is een soort met groen-wit blad en rozerode bloemen. De tuinplant is wintergroen en vorstbestendig.

 

Standplaats Rhododendron Azalea 'Silver Sword'

Azalea Rhododendron 'Silver Sword' geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw in een  vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond.

 

Rhododendron Azalea 'Silver Sword' snoeien en onderhouden

Strooi in het voorjaar nog eens extra tuinturf rondom de plantvoet van Rhododendron Azalea 'Silver Sword' voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei van de tuinplant vindt plaats net na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge takken wat terug; op oud hout loopt hij minder fraai uit en kan het jaren duren voordat er weer een mooie vorm is.De Rhododendron Azalea 'Silver Sword' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.