» Rhododendron Azalea 'Silver Sword'

Rhododendron Azalea 'Silver Sword'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Rozerood
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40/70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Rhododendron Azalea 'Silver Sword' of Japanse azalea - Informatie:

De Japanse Azalea is direct familie van de Rhododendrons. Ze groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm. De Japanse Azalea's worden gemiddeld zo'n 50 cm hoog en kunnen meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendrons. Azalea 'Silver Sword' is een soort met groen-wit blad en roze bloemen. Deze tuinplant geeft de voorkeur aan een vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond. Strooi in het voorjaar nog eens extra tuinturf rondom de plantvoet van de Rhododendron Azalea 'Silver Sword' voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei van deze tuinplant vindt plaats net na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge wat takken terug; op oud hout loopt de plant minder fraai uit en kan het jaren duren voordat de plant weer mooi van vorm is.

Rhododendron Azalea 'Silver Sword' is een groenblijvende tuinplant. Deze Japanse azalea bloeit van april t/m mei met rozerode bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 40 tot 70 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.De Rhododendron Azalea 'Silver Sword' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.