Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over jostabes

De Jostabes is een kruising van de Zwarte bes (Johanisbeere in het Duits) en de Kruisbes (Stachelbeere in het Duits) en dankt daar dan ook zijn naam aan. De Jostabes heeft geen doorns en is daarmee een prettige plant om in de tuin te hebben. Dit in tegenstelling tot de stekelige kruisbessen, alhoewel daar tegenwoordig ook een doornloze variant van te verkrijgen is). De vruchten die aan de Jostabes komen, zijn lekker om zo te eten, maar ook erg geschikt om te gebruiken in jam en compote. 

Jostabes planten

De Jostabes kan een flinke struik worden, maar is goed te snoeien. Zorg voor een standplaats in de zon, zodat de bessen goed kunnen rijpen. Losse humusrijke grond is belangrijk, maar deze hoeft niet zuur te zijn. Graaf een royaal en ruim plantgat en zorg ervoor dat ook de grond op de bodem van het plantgat goed losgemaakt is. Meng aanplantgrond met de aarde in uw tuin en gebruik dit mengsel om het plantgat mee aan te vullen. De aanplantgrond zorgt voor een goede start van de wortels.

Jostabes snoeien en verzorgen

Als er voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van de plant, dan heeft een Jostabes weinig tot geen snoei nodig. Zorg er hooguit voor dat er niet teveel vertakkingen zijn waardoor de open structuur van de plant verdwijnt. Is dit het geval, snoei dan overtollige takken bij de grond weg. De Jostabes draagt vruchten op zowel de jonge als oude takken. Strooi elk jaar wat compost rondom de voet van de Jostabes. Dit houdt de grond luchtig en humusrijk en geeft meteen voeding aan de plant.

Jostabes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op de webwinkel wordt de Jostabes als struik en op stam aangeboden. De Jostabes op stam is er met twee verschillende stamhoogtes. Door te kiezen voor de Jostabes op stam, kan er onder de plant nog een andere lage plant groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardbeienplanten of de Cranberry. Dat is nog eens optimaal gebruik maken van het oppervlak. Let wel op dat de planten bij warm en droog weer tijdig en voldoende extra water krijgen. Door meer planten op een beperkt oppervlak te zetten, kan er eerder een tekort aan vocht in de bodem ontstaan. 

Jostabes

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.