Ribes nidrigolaria 'Josta'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Jostabes
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Groen/wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli
Beschrijving

Ribes nidrigolaria 'Josta' of Jostabes

Ribes nidrigolaria 'Josta' is een kruising tussen de Zwarte bes en de Kruisbes en is in Duitsland ontdekt. De naam Josta is ook een verbastering van de eerste twee letters van de Duitse namen Johannisbeere (zwarte bes) en Stachelbeere (kruisbes). De plant wordt ook wel jostaberry genoemd. Ribes nidrigolaria 'Josta' is een sterke tuinplant met direct eetbare, donkerpaarse tot zwarte vruchten met een hoog vitamine C gehalte. De Jostabes is erg geschikt voor het maken van jam of marmelade, maar kan ook vers gegeten worden; zelfs invriezen is geen probleem.

 

Standplaats Ribes nidrigolaria 'Josta'

Ribes nidrigolaria 'Josta' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort.

 

Ribes nidrigolaria 'Josta' snoeien en onderhouden

De Jostabes heeft niet veel snoei nodig. Indien nodig kunt u de tuinplant wat dunnen of eventueel te lange en oude takken tot op de grond wegknippen, zodat jonge, frisse scheuten licht en ruimte krijgen. Teveel snoei van de Ribes nidrigolaria 'Josta' heeft een nadelig effect op de vruchtdracht.De Ribes nidrigolaria 'Josta' | Jostabes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.