» Rhododendron Azalea 'Anouk'

Rhododendron Azalea 'Anouk'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Rhododendron Azalea 'Anouk' of Japanse azalea - Informatie:

De Japanse azalea is direct familie van de Rhododendrons. De tuinplant is ook bekend onder de naam Rhododendron obtusum 'Anouk'. Ze groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm. De Japanse azalea's kunnen meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendrons en deze soort krijgt in april-mei lichtroze bloemen. Rhododendron Azalea 'Anouk' geeft de voorkeur aan een vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond. Strooi in het voorjaar nog eens extra tuinturf rondom de plantvoet voor het behoud van de zurige bodemgesteldheid. Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei vindt plaats net na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge takken terug; op oud hout loopt de plant minder fraai uit en kan het jaren duren voordat de plant weer mooi van vorm is.

Rhododendron Azalea 'Anouk' is een groenblijvende tuinplant. Deze Japanse azalea bloeit van april t/m mei met lichtroze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Rhododendron Azalea 'Anouk' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.