» Rhododendron Azalea 'Moederkensdag'

Rhododendron Azalea 'Moederkensdag'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Rhododendron Azalea 'Moederkensdag' of Japanse azalea - Informatie

De Japanse azalea is direct familie van de Rhododendrons. De tuinplant groeit langzaam en blijft compact en laag van vorm. Rhododendron Azalea 'Moederkensdag' kan meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendrons en krijgt in april rode bloemen. De Japanse azalea geeft de voorkeur aan een vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond. Strooi in het voorjaar nog eens extra tuinturf rondom de plantvoet van de Rhododendron Azalea 'Moederkensdag' voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei van deze tuinplant vindt plaats net na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge takken terug; op oud hout loopt de plant minder fraai uit en kan het jaren duren voordat de plant weer mooi van vorm is.

Rhododendron Azalea 'Moederkensdag' is een groenblijvende tuinplant. Deze Japanse azalea bloeit in april met rode bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Rhododendron Azalea 'Moederkensdag' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.