» Sagina subulata

Sagina subulata

Product informatie

Nederlandse naam: Vetmuur
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Sagina subulata of Vetmuur of Priemvetmuur - Informatie:

Sagina subulata is een zeer laagblijvend vast plantje. Omdat het zodevormend is, bedekt het op den duur de gehele grond. Sagina subulata is uitermate geschikt als opvulling tussen stapstenen of rotsachtige stenen. Vetmuur heeft wel iets weg van mos. Het vormt een mooi, zacht tapijtje. Mooie eigenschap van Sagina subulata is dat er een vrij lange periode in de vroege zomer witte bloemetjes aan de plant staan. Ook als rotsplant is deze plant prima te gebruiken. Sagina subulata is een wintergroene tuinplant. Samen met de zodevormende eigenschap, zorgt dit ervoor dat onkruid weinig tot geen kans meer krijgt om zich te ontwikkelen.

 

Standplaats:

Vetmuur staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige, waterdoorlatende bodem; de grond mag niet kalkrijk zijn. Het is een ideale randjesplant, of voor het aanplanten van kleinere vakken tot ongeveer 3 m2. Daarnaast komt Sagina subulata in de Japanse tuin goed tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Voor de stevigheid moet Sagina subulata af en toe aangedrukt worden, eenvoudig door er overheen te lopen. Verwijder onkruid tussen de tuinplantjes anders zal, door de geringe hoogte van Vetmuur, het onkruid de overhand krijgen.

 De Sagina subulata | Vetmuur koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.