» Liriope muscari 'Monroe White'

Liriope muscari 'Monroe White'

Product informatie

Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Liriope muscari 'Monroe White' of Leliegras - Informatie:

De meest bekende variant van het Leliegras heeft paarse bloemen. De Liriope muscari 'Monroe White' wijkt hier vanaf met zijn mooie, gave, witte bloemtrossen. Ook voor grotere vakken is deze tuinplant geschikt. Leliegras is wintergroen, wordt niet zo hoog en groeit aardig dicht en is dus geschikt als bodembedekker. Aan het eind van de zomer toont 'Liriope muscari 'Monroe White' zijn witte bloemen. Combineren met de blauwbloemige variant geeft een speels effect in grotere vakken. De Nederlandse naam dankt het Leliegras aan het blad, dat sterk doet denken aan een grasje. Toch is het geen gras, maar een (zeer sterke) vaste plant.

 

Standplaats:

Lirope muscari 'Monroe White' is vanwege zijn voorkeur voor een schaduwplek een perfecte plant voor vakbeplanting onder bomen en heesters in een vruchtbare, licht vochtige, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Bij strenge vorst is het aan te bevelen Liriope muscari 'Monroe White' te beschermen met een laag bladeren of stro. Als Leliegras toch veel lelijke bladeren heeft, kunt deze eventueel na de winter in maart terugknippen tot op 5 a 10 cm boven de grond. De tuinplant zal dan snel weer opnieuw uitlopen met frisgroene bladeren. De Liriope muscari 'Monroe White' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.