» Gaura lindheimeri 'Short Form'

Gaura lindheimeri 'Short Form'

Product informatie

Nederlandse naam: Prachtkaars
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Gaura lindheimeri 'Short Form' of Prachtkaars - Informatie:

Gaura lindheimeri 'Short Form' is, zoals zijn naam al aangeeft, de compactere variëteit van deze soort. Deze tuinplant heeft stevige stengels en bloeit van juli tot oktober met vlinderachtige, witte bloemetjes met een roze vleugje. Prachtkaars heeft stevige, opgaande en overhangende stengels met smalle, iets rode, lancetvormige bladeren en is een echte eyecatcher in de border. De tuinplant is prima te combineren met siergrassen en is bijzonder geschikt voor de wat natuurlijkere tuinen.

 

Standplaats:

Gaura lindheimeri 'Short Form' heeft een vrij open groeiwijze en past daardoor op bijna elke (zonnige) plek in de tuin, waarvan de bodem niet te nat is en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer Gaura lindheimeri 'Short Form' een te wilde structuur krijgt, dan kan hij in de zomer teruggeknipt worden. Hij zal snel weer uitschieten en nieuwe bloemen krijgen. Een ander voordeel van de zomersnoei is, dat de Prachtkaars steviger wordt, en daarmee een grotere kans maakt om de winter te overleven. U kunt deze tuinplant ook beschermen tegen de kou door de voet van de tuinplant te bedekken met een laag bladeren. Het beste kan hij pas na de winter in maart teruggeknipt worden tot op 10 a 15 cm boven de grond. Het beetje extra verzorging dat Gaura lindheimeri 'Short Form' nodig heeft om de winter door te komen, maakt hij meer dan goed met de uitbundige bloeiwijze!

 De Gaura lindheimeri 'Short Form' | Prachtkaars koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.