Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lindheimers Prachtkaars
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' of Lindheimers Prachtkaars - Informatie: 

Helaas is deze variëteit van de prachtkaars niet meer leverbaar. Wij hebben nog wel diverse andere variëteiten in ons assortiment. Deze kunt u vinden bij gerelateerde producten of via de zoekfunctie op onze website.

 

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' inderdaad een lagere en compactere variant van de soort. Door deze compactere groeiwijze past deze tuinplant prima in de kleinere border. Ook deze Lindheimers Prachtkaars groeit met een open structuur en geeft in de zomer maandenlang prachtige (op vlinders lijkende) bloemen. Het jonge blad van deze tuinplant heeft een rode gloed, wat later in het seizoen terug kleurt naar groen.

 

Standplaats:

Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' heeft een vrij open groeiwijze en past daardoor op bijna elke (zonnige) plek in de tuin, waarvan de bodem niet te nat is en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer de Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' een te wilde vorm krijgt, kan hij in de zomer teruggeknipt worden. Snel na deze snoeibeurt zullen er zich nieuwe bloemen vormen aan de Lindheimers prachtkaars. Deze snoeibeurt zorgt er ook voor dat de Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' steviger wordt, waardoor hij beter bestand is tegen de vorst. Daarnaast kunt u in de herfst een bladerdek aanbrengen rondom de voet van de tuinplant. Dit geeft een isolerend effect en beschermt de Lindheimers prachtkaars in de winter. De Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' | Lindheimers Prachtkaars koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.