Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lindheimers Prachtkaars
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' of Lindheimers Prachtkaars

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is een mooie, luchtige, langbloeiende borderplant. Deze tuinplant heeft stevige, opgaande en iets overhangende stengels, waaraan smalle, iets rode, lancetvormige bladeren en vlinderachtige, witte bloemetjes in aren groeien. Prachtkaars is prima te combineren met siergrassen en is bijzonder geschikt voor de wat natuurlijkere tuinen.

 

Standplaats Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Prachtkaars vormt pollen en staat ter afwisseling mooi in een gemengde border met o.a. siergrassen. Een droge, goed doorlaatbare bodem en een lichte, zonnige, wat beschutte standplaats zijn voorwaarden voor een goede groei.

 

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' snoeien en onderhouden

Tijdens het groei- en bloeiseizoen kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt; dat bevordert de verdere groei van nieuwe knoppen. Geef Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' in voorjaar en late zomer wat organische mest. Knip voor de winter deze tuinplant alvast een stuk af en bedek het overgebleven deel met een bladerdek om de plant te beschermen tegen vorst. Knip hem pas na de winter verder terug tot op zo'n 15 cm boven de grond.De Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' | Lindheimers Prachtkaars koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.