Verbena bonariensis

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: IJzerhard
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 110 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Verbena bonariensis of IJzerhard

Verbena bonariensis komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het is een zeer decoratieve borderplant met violetblauwe bloemschermen. Deze verschijnen aan stevige, lange, grijze stengels; de lancetvormige bladeren zijn behaard en zitten onderaan de plant. Het is een aantrekkelijke tuinplant voor insecten en vlinders. Wilt u de Verbena bonariensis combineren? Doe dit dan bijvoorbeeld met Zonnehoed (Echinecea), Crocosmia, Herfstanemoon en siergrassen. Het is tevens een geschikte snijbloem.

 

Standplaats Verbena bonariensis

Verbena bonariensis staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een licht vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant kan, ondanks zijn lengte zowel voor als achterin de border geplant worden, omdat hij vrij "doorzichtig" is. Verbena bonariensis zaait zichzelf uit en deze zaailingen kunnen het beste in het voorjaar een nieuwe plek in de tuin krijgen.

 

Verbena bonariensis snoeien en onderhouden

Verbena bonariensis is licht vorstgevoelig bij strenge of zeer strenge vorst. Knip de stengels van deze plant daarom voor de winter nooit af of niet korter dan 50 centimeter. Om Verbena bonariensis verzorging te geven en in de winter tegen vorst te beschermen, kan het beste een flinke laag afgevallen blad rond de voet worden aangebracht. Na de winter kunt u het afgevallen blad verwijderen en de stengels kort terugsnoeien.

 

Verbena bonariensis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u Verbena bonariensis kopen? Op Tuinplantenwinkel komt u zowel de Verbena bonariensis als de Verbena bonariensis Lollipop tegen. Beide planten hebben specifieke eigenschappen die ze geschikt maken voor uw tuin.De Verbena bonariensis | IJzerhard koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.