Potgrond universeel

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Inhoud: Maak uw keuze
Toepassing: Potten - border
Hoofdbestanddelen: Tuinturf, turfstrooisel
Organisch stofgehalte: Minimaal 75 %
Hoeveelheid meststof: 1,5 kg per m3
Soort meststof: Kunstmest
Samenstelling mest (NPK): 12-14-24
Beschrijving

Potgrond universeel Informatie:
Potgrond universeel is zowel in potten als in de tuin te gebruiken. Potgrond is organisch materiaal op basis van turf. Het heeft de eigenschap zowel vocht en voedingsstoffen goed vast te houden. Ideaal dus voor planten in een pot. In de potgrond is meststof toegevoegd voor 6 tot 9 weken, zodat planten een goede start hebben. In de tuin kan de potgrond door een border gemengd worden om zo een betere grondslag te krijgen. 

 

Deze potgrond is zowel te gebruiken voor buitenplanten als kamerplanten. De potgrond is gestoomd zodat deze onkruidvrij is.

 

Potgrond in potten gebruiken

 

Bij gebruik in potten tot een hoogte van 30 centimeter kunt u deze het beste in zijn geheel vullen met potgrond. Dit geldt ook voor potten met een waterreservoir. Bij hogere potten adviseren wij om eerst een laag hydrokorrel aan te brengen onderin de pot. Dit zorgt voor een goede ontwatering van de onderste laag. 

Nadat u eventueel de hydrokorrels heeft aangebracht vult de pot met de universele potgrond. Vul deze zodat de bovenzijde van de plantkluit ongeveer 1-2 centimeter onder de bovenzijde van de rand komt te staan. Plaats hierna de plant in de pot, en vul de zijkanten rondom de kluit met potgrond. Druk deze stevig, maar niet te hard aan. Zorg ervoor dat er geen luchtgaten rondom de kluit aanwezig blijven.

 

Bij gebruik in de volle grond kunt u de potgrond mengen met de bestaande aarde voor het beste resultaat. Hiermee verbetert u de bodem(structuur). 

Voor alle soorten potgrond en aarde klik hier De Potgrond universeel | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.