» Festuca glauca 'Compacta Blue'

Festuca glauca 'Compacta Blue'

Product informatie

Nederlandse naam: Blauw schapengras / Zwenkgras
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Blauw/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 10,5 cm

Festuca glauca 'Compacta Blue' of Blauw zwenkgras of Schapengras - Informatie: 

Zoals de naam al aangeeft is Festuca glauca 'Compacta Blue' een compactere/kleinere versie van het blauwe Zwenkgras. Waar de grotere varianten vaak 30 tot 40 cm hoog worden, blijft de grootte van de Festuca glauca 'Compacta' beperkt tot ongeveer 20 cm. Hiermee is het een ideale tuinplant voor de kleine border of aan de rand van de grotere border. Vanwege zijn blauwe kleur loof en het feit dat hij wintergroen is, is het blauwe Schapengras een veel toegepaste tuinplant. Zwenkgras geeft het hele jaar kleur.

 

Standplaats:

Festuca glauca 'Compacta Blue' staat het liefst in de zon of lichte schaduw in een vrij droge, waterdoorlatende bodem; bijv. als vakbeplanting in een rotstuin.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer er lelijk geworden bruin loof aan het Zwenkgras zit, kunt u dit met de hand uit de pol trekken. Eventueel kan Festuca glauca 'Compacta Blue' aan het eind van de winter teruggeknipt worden op zo'n 5 a 10 cm boven de grond. De tuinplant zal dan snel weer frisse, jonge scheuten maken. Perfect te combineren met andere wintergroene siergrassen. De Festuca glauca 'Compacta Blue' | Blauw schapengras / Zwenkgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.