Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zwenkgras

Festuca gautieri wordt ook wel Zwenkgras genoemd. Het is een van de meest compacte siergrassen in het assortiment. Het gras vormt compact pollen met vrij stevige bladeren. Van de bloei moet deze soort het niet hebben, de bleekgroene aren komen nauwelijks boven het loof uit. De polvormige groeiwijze is zeer karakteristiek en past bij uitstek in tuinen met een Mediterrane of Japanse sfeer. Naast de gewone botanische soort is er de ‘Pic Carlit’-variant. Deze variëteit heeft wat stugger blad en blijft nog iets lager dan zijn ouders. De tuinplant vormt compacte lage pollen van ongeveer 15 cm hoog; heeft een bossige groeiwijze.  

Zwenkgras planten

Geef deze tuinplant een zonnige standplaats. Elke bodem is in principe geschikt, mits deze humusrijk en goed doorlaatbaar is. Op nattere gronden heeft deze plant het moeilijker. Wanneer er meer planten bij elkaar gezet worden, is het belangrijk dat elke pol de ruimte krijgt en uit kan groeien. Op termijn groeien ze dan naar elkaar toe en ontstaat er een groen graspollentapijt.

Zwenkgras snoeien en onderhouden

De Festuca gautieri ofwel Zwenkgras is een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. Verwijder in het voorjaar dorre bladeren uit het siergras. Zwenkgras heeft weinig extra voeding nodig. Het kan voorkomen dat de pollen niet allemaal even fris groen zijn en even hard groeien. Omdat de plant maar een compact wortelgestel heeft is er vaak onderling verschil te zien. Dit is niet erg en kan moeilijk worden voorkomen. Kleine verschillen in de waterhuishouding, voeding of structuur van de aarde zijn hiervan de oorzaak.

 

 

Inspiratie Zwenkgras:

 

Zenkgras (Festuca mairei) staat graag op een zonnige standplaats met een redelijke droge, schrale bodem. 

 

zwenkgras staat ook wel bekend als festuca met grijs blad

 

Festuca, Zwenkgras of Schapengras is verkrijgbaar in verschillende soorten, ook in een grijze kleur

 

zwenkgras is half wintergroen behoud dus deels zijn kleur

 

Zwenkgras komt hier heel goed tot zijn recht, het is namelijk gecombineerd met andere verschillende vaste planten

 

Zwenkgras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.