Festuca glauca 'Intense Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blauw schapengras / Zwenkgras
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Blauw/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Beschrijving

Festuca glauca 'Intense Blue' of Blauw zwenkgras of Schapengras - Informatie:

Blauw zwenkgras is een opvallende verschijning. De blauwgrijze kleur steekt goed af tegen andere tuinplanten. Festuca glauca 'Intense Blue' doet daar nog een schepje bovenop en kleurt nog blauwer dan de soort. Het siergras kan worden gebruikt als vakbeplanting, in borders gecombineerd met vaste planten of in potten; al dan niet gecombineerd met andere tuinplanten. 

 

Standplaats

Festuca glauca 'Intens Blue' staat het beste in de zon in een droge, redelijk schrale bodem. De tuinplant heeft de blauwgrijze kleur van het loof ontwikkeld om zich te wapenen tegen de zon en de warmte. In de schaduw voelt dit Schapengras zich dan ook minder goed thuis.

 

Snoei en Onderhoud:

Het Zwenkgras is groenblijvend alhoewel een deel van het blad in de winter wel verdord. Het verdorde blad kunt u in de late winter of het vroege voorjaar wegnemen. Dit kan simpelweg door het dorre gras vast te pakken en weg te trekken. U kunt het gras beter niet helemaal afknippen. In mei of juni verschijnen soms de bloemaren die in eerste instantie dezelfde blauwgrijze kleur hebben als het loof. De bloemen verdorren daarna naar strogeel en blijven de hele zomer decoratief.De Festuca glauca 'Intense Blue' | Blauw schapengras / Zwenkgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.