» Festuca glauca 'Intense Blue'

Festuca glauca 'Intense Blue'

Product informatie

Nederlandse naam: Blauw schapengras / Zwenkgras
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Blauw/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Festuca glauca 'Intense Blue' of Blauw zwenkgras of Schapengras - Informatie:

Blauwgras is een opvallende verschijning. De blauwgrijze kleur is opvallend en steekt goed af tegen andere planten. De Festuca glauca 'Intense Blue' doet daar nog een schepje bovenop en kleurt nog blauwer dan de soort. Festuca glauca staat het beste in de zon. De plant heeft de blauwgrijze kleur van het loof ontwikkeld om zich te wapenen tegen de zon en de warmte. In de schaduw voelt dit blauwgras zich dan ook minder goed thuis.

Festuca glauca ‘Intense Blue’ is een makkelijke tuinplant en vraagt weinig onderhoud of verzorging. Het liefst staat het gras op een droge redelijk schrale grond. Eventueel kan je een overschot aan dor geel loof verwijderen. Als u deze plant wilt terugsnoeien mag dat ook. Dit gebeurt bij voorkeur in het vroege voorjaar rond eind maart/begin april. De blauwe kleur van het gras combineert mooi met paarsbloeiende planten zoals Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’.

 

Snoei en Onderhoud:

Het gras is groenblijvend alhoewel een deel van het blad in de winter wel verdord. Het verdorde blad kunt u in de late winter of het vroege voorjaar wegnemen. Dit kan simpelweg door het dorre gras vast te pakken en weg te trekken. U kunt het gras beter niet helemaal afknippen. In mei of juni verschijnen soms de bloemaren die in eerste instantie dezelfde blauwgrijze kleur hebben als het loof. De bloemen verdorren daarna na strogeel en blijven de hele zomer decoratief.

Het siergras kan worden gebruikt als vakbeplanting, in borders gecombineerd met vaste planten of in potten; al dan niet gecombineerd met andere tuinplanten of eenjarigen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u de Festuca glauca ‘Intense Blue’ jaarrond in pot kopen. Deze is ook het hele jaar door te planten (mits de grond niet bevroren is; vorst alleen is niet erg). Nadat u de planten heeft besteld worden deze binnen de aangegeven levertijd thuis bezorgd met onze eigen bezorgdienstFestuca glauca 'Intense Blue' is een groenblijvende tuinplant. Dit Blauw zwenkgras of Schapengras bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.De Festuca glauca 'Intense Blue' | Blauw schapengras / Zwenkgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.