Ilex crenata 'Golden Gem' - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Geel
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Ilex crenata 'Golden Gem' of Japanse hulst

Ilex crenata 'Golden Gem' is een groenblijvende, lage heester. De Japanse hulst groeit eerder breed dan hoog uit. De bladeren aan de bovenzijde van de takken hebben een opvallend goudgele kleur, als zij in de herfst tenminste voldoende zon krijgen, anders blijft de groengele kleur overheersen. Deze Japanse hulst combineert daardoor mooi met groenbladige tuinplanten. De tuinplant is een langzame groeier, komt oorspronkelijk uit Japan en Korea en wordt dan ook vaak gebruikt in Japanse tuinen, als solitair in de border en in bloembakken, maar is ook geschikt voor vakbeplanting. Laat zich goed snoeien. Crenata verwijst naar getand blad, maar dat is in deze hulstvariëteit nauwelijks te zien; ook de rode besjes ontbreken. 

 

Standplaats Ilex crenata 'Golden Gem'

Ilex crenata 'Golden Gem' groeit zowel in de zon als in de schaduw, maar voor de mooie goudgele kleur is zon wel gewenst. De tuinplant staat het liefst in een vochthoudende, waterdoorlatende, niet te kalkrijke bodem.

 

Ilex crenata 'Golden Gem' snoeien en onderhouden

Snoei in het voorjaar, zodat er zich daarna frisse, jonge blaadjes ontwikkelen. Snoei daarna nog een keer als de solitaire tuinplant of haag niet meer de gewenste vorm heeft. Snoei nooit op zonnige dagen: de blaadjes kunnen dan verbranden.

 

Ilex crenata 'Golden Gem' advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
15/20 5 planten 9 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!De Ilex crenata 'Golden Gem' - in pot | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.