Cercis chinensis 'Avondale' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Judasboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Donkerroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200-300 centimeter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Cercis chinensis 'Avondale' of Judasboom - Informatie:
Cercis chinensis 'Avondale'  is een meerstammige struik. In april-mei bloeit de Judasboom overvloedig met roodpaarse bloemen aan de kale takken. Later komen er de roodbruine peulen voor in de plaats. Na de bloei, eind mei, vormt zich het groene, niervormige blad, met later een fraaie herfstverkleuring. Deze tuinplant groeit langzaam; na 10 jaar is de struik ongeveer 2 m hoog. Uiteindelijk kan hij wel 3 m worden. De groeiwijze is wat grillig. Cercis chinensis 'Avondale' - XL is geschikt als solitair, ook in de wat kleinere tuin.

 

Standplaats:

De beste standplaats is in de zon op een wat beschutte plek; Elke neutrale, voedzame, goed doorlaatbare, vochtige bodem is geschikt. De Judasboom moet bij droogte op tijd water krijgen. Voor deze tuinplant geldt: "hoe warmer de zomer, hoe meer bloemen in het voorjaar erna". 

 

Snoei en onderhoud:

Om deze tuinplant in het gewenste model te houden kunt u takken die te dicht op elkaar groeien het beste in de zomer wegknippen. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Cercis chinensis 'Avondale' - XL | Judasboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.