» Camellia japonica 'Nuccio's Pearl'

Camellia japonica 'Nuccio's Pearl'

Product informatie

Nederlandse naam: Camelia
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Camellia japonica 'Nuccio's Pearl' of Camelia - Informatie:
Uit de stal van camelia-veredelaar Nuccio komen alleen maar mooie Camelia's. Deze Camellia japonica 'Nuccio's Pearl' is daarop zeker geen uitzondering. De Camelia is een bijzondere struik met grote, vaak gevulde bloemen in het vroege voorjaar. Bij deze tuinplant hebben de bloemen een zachtroze kleur. De bloemen zijn sterk gevuld en kunnen tot 10 centimeter in doorsnede aan de plant verschijnen.
Camellia japonica 'Nuccio's Pearl' is een wintergroene struik en kan een hoogte bereiken van ongeveer anderhalve meter. Soms is een hoger exemplaar mogelijk.

 

Standplaats:

In de België en Nederland houdt de Camelia van een beschutte standplaats. Op een windluwe plek uit de hete middagzon voelt deze tuinplant zich het beste thuis. De grond moet bovendien zuur zijn en goed vochthoudend. Door tuinturf toe te voegen aan het plantgat kunt u hier op een makkelijke manier voor zorgen.

Snoei en Onderhoud:
Snoeien van de Camelia is goed mogelijk. De snoei vindt het beste plaats direct na de bloei. Door de takken in te korten groeit de struik goed dicht. De bloemknoppen voor het volgend jaar ontwikkelen zich aan de nieuwe scheuten. Snoeien na juni raden we om deze reden af.
Camelias houden van een zure, vochthoudende bodem. Gebruik daarom bij het planten van deze tuinplant tuinturf. Bemesting heeft Camellia japonica 'Nuccio's Pearl' niet nodig, behalve als ze in een pot wordt gezet. Strooi als onderhoudsbemesting iedere 2 jaar turfstrooisel rondom de voet van de plant. De lage zuurgraad houdt u daarmee in stand.De Camellia japonica 'Nuccio's Pearl' | Camelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.