» Camellia sasanqua 'Jennifer Susan'

Camellia sasanqua 'Jennifer Susan'

Product informatie

Nederlandse naam: Herfstbloeiende camelia
Bloeitijd: September - November
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 27 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/70 cm

Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' of Herfstbloeiende camelia - Informatie:

De Herfstbloeiende camelia is een stuk minder bekend dan de alom geprezen Camellia japonica. Toch is dit niet terecht, want de Camellia sasanqua heeft een aantal zeer goede eigenschappen. Zo is de Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' beter bestand tegen een zonnigere standplaats dan de Camellia japonica. Daarnaast bloeit de Herfstbloeiende camelia (de naam zegt het al) in de herfst en in de winter. Dit is een periode waarin vele planten op hun retour zijn en zich voorbereiden op de winter, waardoor er weinig kleur in de tuin te vinden is. Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' heeft in die periode welkome roze bloemen. De bloeiperiode is lang, van september tot soms wel in december aan toe. Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' heeft een wat bredere, minder opgaande groeiwijze dan de Camellia japonica. 

 

Standplaats:

Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' staat het liefst op een beschutte plaats in de (half)schaduw in een humusrijke, vochtige maar waterdoorlatende, iets zurige bodem. De Herfstbloeiende camelia kan ook in een pot op het terras goed toegepast worden.

 

Snoei en onderhoud:

Let er op dat deze tuinplant in een pot tijdens strenge vorst een beschut plekje krijgt, of tijdelijk wordt afgedekt met folie of een doek. In de tuin op een beschutte plek, kan hij veel hebben en zal er weinig tot geen vorstschade optreden.De Camellia sasanqua 'Jennifer Susan' | Herfstbloeiende camelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.