» Sorbus aucuparia var edulis - hoogstam

Sorbus aucuparia var edulis - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Lijsterbes
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 37 cm

Sorbus aucuparia var edulis - hoogstam of Lijsterbes - Informatie:

De vogelliefhebber kan niet om de Lijsterbes heen. Het is onder hen een van de meest gewaardeerde boomsoorten. Deze Sorbus aucuparia var edulis draagt zelfs nog grotere bessen dan de originele soort. En u haalt er echt niet alleen maar lijsters mee in uw tuin, ook vele andere soorten vogels zullen deze boom weten te vinden. Daarnaast is de Lijsterbes niet alleen voor de vogels interessant. Hij heeft zeker ook een decoratieve waarde met de witte schermbloemen in het voorjaar, de mooi geveerde bladeren en in het najaar de oranje/rood gekleurde bessen die in trossen aan de boom komen te hangen. 

 

Standplaats:

De Lijsterbes kan als solitair geplaatst worden, maar past ook in een grote tuin op een bossigere plek. Hij staat bij voorkeur op een lichte plek met een aantal uren zon. In een kleine tuin is doorgaans te weinig ruimte voor deze Sorbus aucuparia var edulis. Als u daar toch een lijsterbes wilt, dan kunt u kiezen voor de Sorbus 'Dodong' of de Sorbus commixta 'Fireball'

 

Snoei en onderhoud:

De Lijsterbes behoeft weinig tot geen snoei. Als er voldoende ruimte is voor het uit laten groeien van de kroon, dan is snoei van deze boom niet nodig. Mocht er toch vormsnoei van de kroon nodig zijn, dan verlangt dit voldoende kennis en kunde. Ondeskundig snoeiwerk, kan misvorming van de kroon tot gevolg hebben. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Sorbus aucuparia var edulis - hoogstam | Lijsterbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.