Menu
Geen producten gevonden

»

Pinus sylvestris - bonsai - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Grove den
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 57 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Pinus sylvestris - bonsai of Grove den - Informatie:

Van huis uit is Pinus sylvestris een den die niet snel groeit, vooral in de eerste jaren. In de Excellent-serie wordt de Grove den speciaal op bonsai-vorm gekweekt. Dat gebeurt bij de kweker door zeer regelmatig en zorgvuldig leiden en snoeien van de takken. De gemodelleerde vorm die de tuinplant dan krijgt, staat daarmee vast. De Pinus sylvestris -bonsai verdient een prominente plaats in de border. Met zijn opvallende oranjebruine schors, grijsbruine stam, groen-geelgrijze takjes en blauwgroene naalden zal de Grove den - bonsai - Excellent een blikvanger in de tuin zijn.

 

Standplaats:

Pinus sylvestris groeit op elke bodem, ook arme gronden, als de drainage maar goed is. De Grove den is ideaal voor de kustgebieden. Op een standplaats in de zon of halfschaduw groeit deze tuinplant het beste. 

 

Snoei en onderhoud:

Om de karakteristieke bonsai-vorm te behouden moet de tuinplant in de periode tussen maart en september geknipt worden. Beste gebruikt u daarvoor een kleine heggen- of snoeischaar. Nieuwe takjes kunt u wegknippen of zelf in een gewenste vorm buigen en tijdelijk vastzetten met stokjes en bindtouw. Liefst niet met gewoon touw en zeker niet te strak, want dat belemmert de groei. Snoei als het niet te warm en te zonnig is, liefst bij bewolkt weer. Geef af en toe wat mest en bij droogte water geven.

 

Voor alle speciale planten in de Excellent-serie klik hier De Pinus sylvestris - bonsai - Excellent | Grove den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.